Μπάλες ρυζιού με μοτσαρέλα: Εντυπωσιακή και πανεύκολη συνταγή!

Συστατικά:




  • 1 πιάτο μαγειρεμένο ρύζι

  • 2 αυγά

  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • Φρυγανιά τριμμένη

  • Ελαιόλαδο

  • Μοτσαρέλα


Διαδικασία:

Expand player

Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το ρύζι και ανακατεύετε. Με βρεγμένα χέρια, πάρτε λίγο ρύζι και κάντε το μια μπάλα. Ύστερα δημιουργήστε μια τρύπα και βάλτε ένα κομμάτι μοτσαρέλα ή δύο και κλείστε καλά τη μπάλα ρυζιού, κάντε το ίδιο για όλο το ρύζι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το άλλο αυγό και περάστε τις μπάλες ρυζιού από το χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια από τη τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε τις μπάλες σε ταψί ψεκασμένο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, περιμένετε μερικά λεπτά και σερβίρετε.


jenny.gr