Πεντανόστιμο καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Μαγειρέψτε το καλαμάρι με λαχανικά και απολαύστε τη νηστεία!


Υλικά συνταγής(για 4 μερίδες):

Expand player

4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες


4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες


2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες


1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες


1/3 φλ. ελαιόλαδο


1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί


αλάτι


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.


2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.


3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά


Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά


www.argiro.gr