Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής του παστίτσιο! Θα την λατρέψετε...

Σας δίνω τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό παστίτσιο, χωρίς την μπεσαμέλ -είτε γιατί είναι δύσκολη, είτε γιατί παχαίνει, κάποιοι την αποφεύγουν.

Είναι η κλασική συνταγή για παστίτσιο, ελάχιστα «πειραγμένη» και απλοποιημένη: αντί για μπεσαμέλ έχει τριμμένα τυριά. διαβάστε παρακάτω...

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Ρίγανη και βασιλικό

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 1 πακέτο φαρφάλες

  • 1 1/2 φλυτζάνι τυριά τριμμένα




Πώς να φτιάξεις καλό σπιτικό ψωμί και να γίνεις εξπέρ στο ζύμωμα

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φαρφάλες όπως λέει το πακέτο, να μη λιώσουν

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

  • Κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές -Βάλτε τα με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να μαλακώσουν

  • Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι, ροδίστε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι

  • Προσθέστε την ρίγανη, τον βασιλικό, την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 1 ώρα

  • Βάλτε ανάμεικτα τα μακαρόνια και τον κιμά σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα τριμμένα τυριά, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά -Ετοιμο!






Μεγάλη προσοχή! ΑΥΤΑ είναι τα πιο μολυσμένα πράγματα εκτός σπιτιού

Πηγή: iefimerida.gr