Εύκολο τσουρέκι με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μυρίσει πορτοκάλι το σπίτι

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Άλλο ένα πεντανόστιμο, γρήγορο και εύκολο τσουρέκι από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το οποίο σε αντίθεση με τα άλλα, γίνεται σε ελάχιστη ώρα! Ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο. Θα μυρίσει το σπίτι σας πορτοκάλι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα και τα υλικά για να την φτιάξετε σπίτι μιας και έχετε άπλετο χρόνο τώρα με την καραντίνα.

Expand player

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. σόδα
  • χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γλ μαχλέπι
  • αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για το γρήγορο και εύκολο τσουρέκι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τη συμπληρώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.
  • Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει, για περίπου 30′.

Κι αν σου περίσσεψε πορτοκάλι δες εδώ αυτή την δίαιτα για να χάσεις γρήγορα κιλά! Βασικό συστατικό της είναι τα πορτοκάλια!

Μυστικά για τα πιο εύκολα και αφράτα τσουρέκια

  1. Επιλέξτε αλεύρι δυνατό πλούσιο σε γλουτένη κατάλληλο για τσουρέκια.
  2. Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Από 20 μέχρι 23 βαθμούς C. Αν ξεχάσατε να τα βγάλετε από το ψυγείο
  3. Δώστε μεγάλη προσοχή στις θερμοκρασίες των υλικών. Eαν ρίξετε καυτά υλικά επάνω στη μάγια, τα τσουρέκια δεν θα φουσκώσουν ποτέ γιατί θα καούν οι ζυμομύκητες της μαγιάς.
  4. Μπορείτε αντί για χυμό πορτοκάλι να βάλετε ένα φλιτζάνι γάλα επιπλέον.
  5. Οπλιστείτε με υπομονή και αφήστε τα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα να ξεκουραστούν όσο περισσότερο γίνεται. Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα, πιο ελαστικά και τα πιο κορδονάτα τσουρέκια με ίνες που έχετε φάει.
  6. Τα τσουρέκια μπορείτε να τα φτιάξετε αρκετές ημέρες πριν και αφού κρυώσουν τελείως, να τα καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων ώστε να διατηρηθούν μαλάκα και αφράτα μέχρι να τα καταναλώσετε το Πάσχα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χειρομυλόπιτες με κανέλα και ζάχαρη - Μια σπάνια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης

Δροσερό γλυκό ψυγείου με δυο υλικά και λίγες θερμίδες