Χρειάζεται μόνο τρία υλικά: Νόστιμο και φουλ σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για αρχάριους

Βίντεο με την διαδικασία παρασκευής!

Είσαι αρχάριος μάγειρας, ωστόσο σου αρέσει να φτιάχεις φαγητά και γλυκά για εσένα αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Ξεκίνα από τις μικρές συνταγές, όπως αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα που θέλει μόνο 3 υλικά και δεν έχει καθόλου δυσκολία στο να το φτιάξεις.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

Υλικά

  • 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ (170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο και 2 ακόμη υλικά

Expand player

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
  • Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
  • Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
    Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.
  • Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
  • Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τρουφάτο μυρμηγκάτο: Αφράτο σπιτικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπόλικη τρούφα

To αγαπημένο γλυκό ψυγείου των Κυκλάδων: Ροδοψημένη καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 5 λεπτά