Χρειάζεται μόνο τρία υλικά: Νόστιμο και φουλ σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για αρχάριους
Βίντεο με την διαδικασία παρασκευής!
02.08.2023
/
12:01
Είσαι αρχάριος μάγειρας, ωστόσο σου αρέσει να φτιάχεις φαγητά και γλυκά για εσένα αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Ξεκίνα από τις μικρές συνταγές, όπως αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα που θέλει μόνο 3 υλικά και δεν έχει καθόλου δυσκολία στο να το φτιάξεις.
Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα
Υλικά
- 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ (170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
- 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)
Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο και 2 ακόμη υλικά
Expand player
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
- Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
- Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου. - Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
- Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.
Πηγή: xrysoskoufaki.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Τρουφάτο μυρμηγκάτο: Αφράτο σπιτικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπόλικη τρούφα
To αγαπημένο γλυκό ψυγείου των Κυκλάδων: Ροδοψημένη καρπουζόπιτα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 5 λεπτά