Οι 8 χρυσοί κανόνες για την πιο τέλεια μπριζόλα - Πως να βγει με κρούστα απέξω και ζουμερή μέσα, σύμφωνα με την Αργυρώ
Ακολουθήστε τους βήμα προς βήμα
13.04.2024
/
10:31
Για να φτιάξετε την πιο τέλεια μπριζόλα και να βγει σωστά ψημένη, δηλαδή με κρούστα απέξω και ζουμερή μέσα, πρέπει να ακολουθήσετε 8 χρυσούς κανόνες. Του κανόνες αυτούς ακολουθεί και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι και αυτή που τους αποκάλυψε.
Τα μυστικά για την πιο τέλεια μπριζόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
- Περιποίηση μπριζόλας - Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λίπος στην μπριζόλα.
- Περιττά υγρά - Καθαρίστε και τις δυο πλευρές με χαρτί κουζίνας ταμπονοριστό. Είναι το πρώτο βήμα για μια όμορφη κρούστα, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν μιας τέλειας μπριζόλας στη σχάρα.
- Αλάτι - Στη συνέχεια, τρίψτε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές με ένα μείγμα ίσων μερών αλάτι και καλαμποκάλευρο που απορροφά την υγρασία, αφού έχετε αφήσει να έρθει η μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι τραβά την υγρασία από την επιφάνεια της μπριζόλας. Έτσι θα γίνει τραγανή με ξηρότερη κρούστα στην επιφάνεια. Θα έχετε την καλύτερη μπριζόλα.
- Θερμαίνουμε τη σχάρα - Πριν ψήσουμε τη μπριζόλα προθερμαίνουμε τη σχάρα για να μη κολλήσει.
- Λαδώνουμε τη σχάρα - Λαδώνουμε την σχάρα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αυτό είναι το δεύτερος κανόνας για να μην κολλήσουν οι μπριζόλες.
Δείτε επίσης: Σπαλομπριζόλα με σάλτσα ψητού και πουρέ γλυκοπατάτας - Πώς θα μείνει ζουμερή αφού ψηθεί
- Αναποδογυρίστε μετά το ρόδισμα - Ξεκινήστε το ψήσιμο από την καυτή μεριά της σχάρας και μην μετακινήσετε ή αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες μέχρι να κάνουν κρούστα. Αν θέλετε να τις ελέγξετε από κάτω αν ψήθηκαν απλά ανασηκώστε τες λίγο. Όταν κάνουν τη κρούστα τότε γυρίζουν εύκολα, διαφορετικά παραμένουν κολλημένες.
- Μετακίνηση σε λιγότερο καυτό μέρος της σχάρας - Μόλις ροδίσουν οι μπριζόλες τις μετακινούμε στη πιο δροσερή μεριά της σχάρας. Αυτό το κάνουμε για να φτάσει η θερμότητα μέχρι το κέντρο και να ψηθούν στο βαθμό που θέλουμε.
- Ξεκούραση - Αφού ψηθούν οι μπριζόλες αφήστε τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και να αφήσουν τους γευστικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν. Αν κόψετε τις μπριζόλες αμέσως θα φύγουν οι χυμοί τους.