Εξαφανίστε από το σπίτι σας την μυρωδιά του τσιγάρου!

Εύκολα και αποτελεσματικά!

Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σας είναι να το κόψετε, ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι αυτό.

Άρα για εσένα που δεν μπορείς να κόψεις το τσιγάρου υπάρχουν έξυπνα κόλπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να πεις «αντίο« στην μυρωδιά του τσιγάρου. Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Δείτε ακόμη: Να γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε μέρα!

Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες

Προσπαθήστε να καθαρίζετε συχνά τις επιφάνειες του σπιτιού, έπιπλα, πατώματα, πάγκους, κουφώματα κλπ. Καλώς ή κακώς, το σπίτι ενός καπνιστή έχει έναν ακόμα παράγοντα συσσώρευσης σωματιδίων και μυρωδιών, γι’ αυτό και απαιτεί, συνήθως, πιο συχνό καθάρισμα και απολύμανση, σε σύγκριση με ένα σπίτι, όπου οι κάτοικοι έχουν τις ίδιες περίπου συνήθειες με εξαίρεση το τσιγάρο..

Δείτε ακόμη: Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καμένη κατσαρόλα!

Αρωματικά σπρέι που εξαφανίζουν τις μυρωδιές

Τα αρωματικά σπρέι αποτελούν δημοφιλή λύση για πολλά σπίτια καπνιστών, παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό να προσέξετε κατά την αγορά τους. Προτιμήστε σπρέι στα οποία αναγράφεται ότι «εξαφανίζουν τις μυρωδιές» και δεν αρωματίζουν απλά το χώρο.

Αφήστε ένα μπολ με λευκό ξύδι στο χώρο

Μπορεί το ξύδι να μην μυρίζει υπέροχα, ωστόσο είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση και απορρόφηση της άσχημης μυρωδιάς, συμπεριλαμβανομένου και της τσιγαρίλας. Κρατήστε το μπολ για 2 ώρες περίπου (ανάλογα με την ένταση της μυρωδιάς) και μετά αδειάστε το. Η μυρωδιά του ξυδιού δεν μένει όπως αυτή του τσιγάρου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή άμμο για γάτες, που επίσης απορροφούν τις μυρωδιές, αλλά θα πρέπει να τα αλλάζετε ανά μερικές ημέρες.

Δείτε ακόμη: Καθάρισε την καφετιέρα σου με προϊόντα που έχεις στο σπίτι!

Για τους τοίχους και τα ταβάνια

Όταν το πρόβλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα να βάψετε τους τοίχους και τα ταβάνια σας. Τα σπίτια των καπνιστών έχουν συνήθως πιο κιτρινισμένους τοίχους, αφού ο καπνός τους δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βάψετε το σπίτι, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες των τοίχων και των ταβανιών με ένα καθαριστικό με βάση την αμμωνία. Σε περίπτωση που έχετε ταπετσαρία – και δεν μπορείτε να την αντικαταστήσετε άμεσα – δοκιμάστε να ψεξάσετε με λευκό ξύδι και μετά να σκουπίσετε τις επιφάνειες.

Αλλάξτε τα φίλτρα στον εξαερισμό των κλιματιστικά σας

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο επιβαρύνει η χρήση του κλιματιστικού σε χώρο με καπνό από τσιγάρο. Το ιδανικό είναι να μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σας την ώρα που καπνίζετε, αν όμως δεν σκοπεύετε να κάνετε διαφορετικά, τότε θα πρέπει να αλλάζετε πιο συχνά τα φίλτρα του εξαερισμού.

Δείτε ακόμη: Μεταμόρφωσε ένα παλιό φορτηγό σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι!

Το ίδιο ισχύει και για τα θερμαντικά σώματα που λειτουργούν με αέρα.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό σπρέι για τις μυρωδιές με ξύδι και μαγειρική σόδα:
Υλικά:

2 φλιτζάνια άσπρο αποσταγμένο ξίδι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
4 γενναιόδωρες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Μπουκάλι για ψέκασμα

Οδηγίες:

Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια άσπρο αποσταγμένο ξύδι με 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 4 γεμάτες κουταλιές μαγειρικής σόδας (προσθέστε την σε μικρότερες ποσότητες αν φαίνεται ότι αρχίζει να αφρίζει).

Βάλτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε καλά την περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε απαλά και στεγνώστε με ένα μαλακό πανί. Μπορείτε επίσης απλά να ρίξετε με προσοχή λίγο από το μείγμα κατ ‘ευθείαν από το μπολ πάνω στο λεκέ, αν δεν έχετε μπουκάλι ψεκασμού.