ΓΕΣ: Ανακοίνωση για την αναγκαστική προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου!

Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας...

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο βρισκόταν στον αέρα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού. Και οι δυο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους. Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Δείτε ακόμη: Δολοφονία Κηφισιά: Κόβει την ανάσα το σπίτι της 33χρονης!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, σήμερα το πρωί και περί ώρα 09:30, εκπαιδευτικό ελικόπτερο NH-300C, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκτέλεσε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση, στον κύκλο του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Και οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ για τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης έχει διαταχθεί έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ"

Δείτε ακόμη: Την δικηγόρο που γάζωσαν στην Κηφισιά την είχαν ξαναπυροβολήσει στο κεφάλι! Αποκάλυψη...

Το χρονικό

Αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι στην Ημαθεία, πραγματοποίησε το πρωί ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση, υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε χωρίς κινητήρα στον αέρα.

Δείτε ακόμη: Έγκλημα Φιλοπάππου: Ταυτοποίηση των δραστών!

Οι χειριστές του επιχείρησαν τη λεγόμενη «βαριά προσγείωση», το να προσγειωθούν δηλαδή χωρίς κινητήρες. Και όντως τα κατάφεραν προσγειώνοντας το ελικόπτερο σε αγροτική έκταση σε απόσταση 2 χλμ. από τη βάση της Αλεξάνδρειας.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο έσπευσαν κλιμάκια του στρατού.

Πηγή: Athensmagazine.gr