Σεισμός αισθητός στην Αθήνα! Πού έγινε - Πόσα Ρίχτερ

Κουνηθήκαμε

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα έγινε το πρωί του Σαββάτου ο οποίος είχε επίκεντρο την Κόρινθο. Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο; Διαβάστε αναλυτικά μιας και κουνηθήκαμε για τα καλά. Ευτυχώς πάντως, δεν έχουμε ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., ενώ το επίκεντρό του 23 χλμ. βορειο-βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Expand player

Οι κάτοικοι είναι σε πανικό, ενώ δεν αναμένονται μετασεισμοί που θα γίνουν αισθητοί. Για ό,τι νεότερο, ακολουθεί ενημέρωση σε λίγο... Νωρίτερα έγινε σεισμός και 5,5 Ρίχτερ - Δείτε εδώ πού

Εκτός από τον σεισμό κοντά στην Αθήνα είχε γίνει σεισμός και στην Κοζάνη

Σεισμός έγινε τώρα στην Κοζάνη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός σημειώθηκε στις 9¨15 το πρωί του Σαββάτου (29/2) και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης, σε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Να πούμε ότι την Πέμπτη σεισμός έγινε και στην Κάρπαθο, που έχει "χορέψει" τις τελευταίες ημέρες στον "ρυθμό" των Ρίχτερ, καθώς δεν ήταν η πρώτη σεισμική δόνηση.

Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα

Τριπλή σεισμική δόνηση είχαμε την Πέμπτη (27/2) στην Ελλάδα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι δονήσεις που έγιναν μέσα σε ένα λεπτό!

Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 9:53 το πρωί της Πέμπτης (27/2) κοντά στο Αργοστόλι και ήταν έντασης 2.1 Ρίχτερ.Η δόνηση υπολογίζεται στα στα 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ενώ το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:54, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί. Ο πρώτος ήταν στα 3 ρίχτερ στα 42 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, στα μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη, καταγραφείς στα 2.2 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δυνατός σεισμός στην Κάρπαθο

Σεισμός στη Γαύδο