Τραγωδία Σέρρες: Θρήνος για το 11χρονο αγόρι - Ολοκληρώθηκε η κηδεία του άτυχου μαθητή

Μετά την έκρηξη στο σχολείο του

Ο άτυχος θάνατος του 11χρονου μαθητή στην περιοχή των Σερρών, τη Δευτέρα 5/12 έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από έκρηξη, που συνέβη στον σχολικό χώρο.

Η αιτία θανάτου είναι κάτι παραπάνω από τραγικό, δεδομένου ότι δε μπορεί να υπάρξει πλέον ασφάλεια μέσα σε μία τάξη και σίγουρα θα πρέπει να αποδοθούν άμεσα ποινές για το συμβάν.

Expand player

Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια του παιδιού παραμένει συγκλονισμένη (δείτε εδώ τις πρώτες αντιδράσεις της μητέρας) και έτσι σε ένδειξη συμπαράστασης, ο Δήμος Σερρών προχώρησε σε μία ανακοίνωση, κλείνοντας παράλληλα και τα σχολεία της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών. Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας. Το 9ο, δε, Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Ειπώθηκε το τελευταίο στον 11χρονο μαθητή στις Σέρρες

Την Τρίτη 6/12 ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στο άτυχο παιδί, με τον κόσμο και τα στεφάνια στη μνήμη του ανήλικου Βασίλη να είναι πολλά και ιδιαίτερα συγκινητικά τα μηνύματα, που είχαν αναγράψει οι οικείοι του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία στις Σέρρες: Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του μαθητή στο σχολείο

Μετρό: Έκλεισε το Σύνταγμα λόγω της πορείας για τον Γρηγορόπουλο