Δεν μιλάει σε κανέναν - Τα πράγματα που ζήτησε ο σταθμάρχης μέσα από την φυλακή μετά τα Τέμπη

Αυτοί που τον επισκέφθηκαν!

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/3) στο ενημερωτική δελτίο ειδήσεων του Mega έγιναν γνωστές κάποιες πληροφορίες και εξελίξεις με τον σταθμάρχη, που είναι προφυλακιστέος για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε την ζωή σε 57 συνάνθρωπους και προκάλεσε στους επιζήσαντες κάποιες εικόνες φρίκης που δεν μπορούν να τις βγάλουν από το μυαλό τους - δείτε εδώ μια σοκαριστική μαρτυρία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 59χρονος σταθμάρχης βρίσκεται στην φυλακή, μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους, οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα.

Expand player

Οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν τον σταθμάρχη στην φυλακή μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Όσο βρίσκεται μέσα στην φυλακή ο σταθμάρχης, οι μοναδικοί άνθρωποι που τον έχουν και του έχουν μιλήσει, είναι οι δικηγόροι του και η σύζυγός του. Στην 4η πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος, μαζί με κρατούμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά μεροκάματα και ζητά μόνο τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφοφούν, είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας, που προκάλεσε. Δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο.

Επιπλέον, ο ίδιος αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία και επαφή με τους συγκρατούμενους του, που βρίσκονται είτε στο ίδιο κελί, είτε στις φυλακές γεικά.

Τα σχόλια του πατέρα του Δημήτρη Ασλανίδη που χάθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη

Το πρωί της Πέμπης (16/3) στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ασχολήθηκαν για ακόμη μια μέρα στην πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη, που έχασαν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας και καθημερινά οι άνθρωποι που έχουν επιζήσει από όλο αυτά, περιγράφουν την εμπειρία τους - δείτε εδώ μια μαρτυρία.

Στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, συνδέθηκε τηλεφωνικά ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη και μίλησε για την νέα ανακοίνωση της Hellenic Train - δείτε την εδώ.

«Να τις δώσουν στους πολιτικούς τις αποζημιώσεις, όχι σε εμάς. Τα παιδιά μας θέλουμε πίσω όχι τα λεφτά τους…» ανέφερε αρχικά ο κύριος Παύλος Ασλανίδης.

«Λένε ότι δεν έχουν ευθύνη. Δε τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια να επικοινωνήσει; Αν θέλανε οι πολιτικοί μας να ζητήσουν συγγνώμη, να πηγαίνανε σε αυτές τις 57 οικογένειες, να χτυπούσαν την πόρτα, να σκύβανε το κεφάλι και να ζητούσαν συγγνώμη.

Συγγνώμη από δολοφόνους εγώ δεν δέχομαι. Αυτό ήταν μαζική δολοφονία…. Βλέπω την εικόνα πως καήκανε ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Βγάλανε μέτρα στήριξης, από που; Από τον ελληνικό λαό; Να δεσμευτούν τα δικά τους λεφτά αν θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν τα λεφτά του κόσμου» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ασλανίδης.

«Δεν έχω σκοπό να επικοινωνήσω με κανέναν, με δολοφόνους δε μιλάω. Δε με ενδιαφέρει τι λένε στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται να τους στείλω κανένα πιστοποιητικό θανάτου. Σε λίγο θα μας πουν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη. Μετά το δυστύχημα δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας.

Και βγάλανε τώρα αυτή την απρόσωπη και κυνική ανακοίνωση… Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Εξαγοράζουν τις ψυχές τόσων ανθρώπων μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» κατέληξε ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η κίνηση που έπρεπε να κάνει ο σταθμάρχης, αλλά... - Καρέ καρέ το λάθος που στοίχησε 57 ζωές στα Τέμπη

Τέμπη: «Ήταν ένα έγκλημα, που δεν θέλουμε να ξεχαστεί!» - Γεμάτη οργή η αδελφή της Κλαούντιας