16 πράγματα που δεν κάνεις και στο τέλος πάντα το μετανιώνεις

1. Δεν λες στον εαυτό σου πόσο όμορφη είσαι.

2. Δεν βάζεις κάποια χρήματα στην άκρη. Εντάξει, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποταμιεύεις χρήματα όταν βγάζεις ήδη ελάχιστα, ή όταν είσαι φοιτήτρια και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ζήσεις το τώρα. Άλλα αν ξεκινήσεις να βάζεις έστω και λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα, θα δεις πόσο καλά θα νιώθεις μετά.

3. Δεν ξεβάφεσαι όταν γυρνάς στο σπίτι μετά από μια τεράστια και κουραστική μέρα. Κι όμως, πρέπει γιατί έτσι θα κάνεις καλό στην επιδερμίδα σου. Να μην τα λέμε πάλι αυτά.

4. Δεν ανοίγεσαι εύκολα και δεν γνωρίζεις πολύ κόσμο. Όσο πιο πολλούς σταθερούς φίλους έχεις, τόσο πιο χαρούμενη θα είσαι.

5. Δεν κάνεις ταξίδια. Όσο είσαι μικρή, χωρίς οικογένεια, παιδιά και πολλές υποχρεώσεις, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από το να ταξιδεύεις. Δεν μιλάμε για υπερατλαντικά μεγάλα ταξίδια, αλλά έστω μικρά σε κοντινές πόλεις.

6. Δεν είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματα σου. Αν αγαπάς και θέλεις να κρατήσεις κάποιον στη ζωή σου, πες του το. Αν πάλι όχι, πες του το επίσης. Τόσο απλό. Μην πιέζεσαι.

7. Δεν παίρνεις επαγγελματικά ρίσκο. Προσπάθησε όσο μπορείς να δίνεις μεγαλύτερη βάση σε αυτά που πραγματικά θέλεις να κάνεις, παρά σε εκείνα που νομίζεις πως πρέπει να κάνεις.

8. Δεν αξιοποιείς τις όποιες ευκαιρίες σου παρουσιάζονται. Κάντο χωρίς φόβο και ανασφάλειες γιατί μετά θα σε φάει το "τι θα γινόταν αν".

9. Δεν παραιτείσαι από μια απαίσια δουλειά. Τι προτιμάς να φτάσεις στο σημείο που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και να μετανιώνεις που δεν τόλμησες να αλλάξεις μια άσχημη κατάσταση;

10. Δεν παλεύεις για τα δικαιώματα σου ωςγυναίκα. Αν όχι τώρα, πότε; Μίλα όποτε νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται, σε κακομεταχειρίζονται ή σε υποβιβάζουν ως άνθρωπο. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να αλλάξεις την όποια κατάσταση και να είσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.

11. Δεν ζητάς αυτό που θέλεις. Αν ζητήσεις ή διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, έχεις 50% πιθανότητες να το πετύχεις. Αν πάλι όχι, δεν πρόκειται ποτέ δια μαγείας να γίνει αυτό που θέλεις.

12. Δεν φεύγεις από μια άσχημη σχέση άμεσα. Ποιος ο λόγος να μένεις σε κάτι που δεν σε κάνει ευτυχισμένη; Και μη ξεχνάς, πως αν κάτι από την αρχή δεν πάει καθόλου καλά, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να μετατραπεί σε κάτι τέλειο. Οπότε, απλά φύγε.

13. Δεν αποδέχεσαι ότι δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους τους ανθρώπους. Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, γιατί πολύ απλά, δεν είμαστε πατάτες τηγανιτές. Αλλά, haters gonna hate, οπότε, απλά μην αναλώνεσαι παραπάνω από όσο πρέπει στο τι πιστεύει ο οποιοσδήποτε για εσένα.

14. Δεν συγχωρείς εύκολα. Μπορεί να στεναχωρηθείς ή να πληγωθείς με κάτι ή με κάποιον, αλλά μην σπαταλάς την ενέργεια σου σε αυτά και φρόντισε να μη τα αφήνεις να σε επηρεάζουν παραπάνω από όσο πρέπει.

15. Δεν αφιερώνεις χρόνο για εσένα για να κάνεις αυτά που πραγματικά σου αρέσουν.

16. Δεν λες εύκολα σ'αγαπώ. Σε όποιον πιστεύεις ότι του αξίζει να το ακούσει.

cosmopolitan.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αποκάλυψη βόμβα! Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της ελληνικής showbiz!

Η απίστευτη αντίδραση της Καλλιμούκου όταν την ρώτησαν για την Μενεγάκη! Το «καρφί» που θα συζητηθεί…

Baby Boom! Δημήτρης Κοργιαλάς – Φωτεινή Ψυχίδου: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Το οικονομικό παντελόνι από τα Stradivarius που θα απογειώσεις τις εμφανίσεις σου!

Η Έλενα Aσημακοπούλου μας υποδέχεται στο εντυπωσιακό της σπίτι στον Άγ. Στέφανο και φωτογραφίζεται με την κορούλα της (Photos)

Χάσαμε τα λόγια μας! Ούτε που φαντάζεστε τι τηλεθέαση έκανε η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη