Καίτη Γαρμπή: Ξέσπασε για το έγκλημα στην Φολέγανδρο - «Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε!»

Η οργισμένη ανάρτηση της στα social media

Σε ένα δημόσια ξέσπασμα προχώρησε η Καίτη Γαρμπή αναφορικά με το το έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά, που δολοφόνησε ο σύντροφος της στην Φολέγανδρο.

Ο 30χρονος δράστης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, μετά την ομολογία του και όπως είναι αναμενόμενο το εν λόγω θέμα έχει συζητηθεί από χθες παντού, ξεσπώντας θύελλα αντιδράσεων.

Expand player

Η Καίτη Γαρμπή ήταν ένα από τα άτομα που προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για το έγκλημα στην Φολέγανδρο

«Κακιά στιγμή ήταν η ώρα που σε γνώρισε παλιάνθρωπε! Το άλλο ήταν ΦΟΝΟΣ», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Το σχόλιο της Μαίρης Συνατσάκη για την 26χρονη στην Φολέγανδρο

Η Μαίρη Συνατσάκη προχώρησε σήμερα το πρωί σε ένα δημόσιο ξέσπασα μέσα από τα story της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ίδια βλέποντας την σημερινή αποκάλυψη στην Φολέγανδρο για τη γυναικοκτονία, δεν δίστασε να πει την άποψή της καθώς ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τους ακόλουθούς της στο instagram μερικές σκέψεις για το πόσο κακό κάνει η πατριαρχία όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.

“Καλημέρα ρε παιδιά, τώρα θα σας πάρω λίγο από τα μούτρα. Είναι και πρωινιάτικα και είχε εντελώς άλλη διάθεση όταν ξύπνησα και εντελώς άλλο σχέδιο για το τι θα ποστάρω. Αλλά μόλις είδα την καινούργια γυναικοκτονία, μια ακόμα που έγινε στη Φολέγανδρο με αυτό το 26χρονο κορίτσι. Όταν αναφέρουμε την πατριαρχία νιώθω ότι πολλοί άνδρες μπορεί να θυμώνουν και να μπαίνουν σε μια αμυντική στάση και θέση απέναντι στο κομμάτι της πατριαρχίας το οποίο το κατανοώ, αλλά, το να μην υπάρχει πατριαρχεία χρειάζεται και για τους άντρες.

Δε μπορώ τώρα να αναλύσω στα stories τι σημαίνει ακριβώς πατριαρχία αλλά τέλος πάντων σαν κοινωνικό πλαίσιο η πατριαρχία ούτε στους άντρες επιτρέπει να είναι η καλύτερη και η πιο ειλικρινής εκδοχή του εαυτού τους. Η πατριαρχία τους αναγκάζει πολλές φορές να πρέπει να αποδείξουν πόσο σκηροί είναι και πόση δύναμη έχουν. Αυτό πολύ συχνά δε τους επιτρέπει να έρθουν σε μια ειλικρινή επαφή με το συναίσθημά τους. Να είναι ευάλωτοι, ευαίσθητοι.

Μετράνε αυτά τα στοιχεία σαν πιο “γυναικεία” και προσπαθούν να μην έρθουν σε επαφή με αυτό το κομμάτι. Δημιουργείται λοιπόν ένας φαύλος κύκλός που κάνει τους άντρες να μη μπορούν να μιλήσουν για θέματα ας πούμε ψυχικής υγείας ή να τους κάνει να είναι πιο οξύθυμοι επειδή δε μπορούν να επικοινωνήσουν το συναίσθημά τους ή επειδή ζουν σε μια κοινωνία που δε τους επιτρέπει να είναι συναισθηματικοί και ευάλωτοι όσο συχνά θα θέλανε. Οπότε όταν μιλάμε για την πάταξη της πατριαρχίας δεν εννοούμε να πατάξουμε τους άντρες και να τους μειώσουμε και να είναι μόνο γυναίκες αμαζόνες στη ζωή και οι άντρες να είναι κλεισμένοι σε κάτι δωμάτια.

Θα πρέπει οι μανάδες και οι πατεράδες να μην έχουν και αυτοί εσωτερικευμένο μισογυνισμό και να μεγαλώνουν τα αγόρια τους επιτρέποντάς τους να κλαίνε, να αποτυγχάνουν, να μην συνδέουν την αξία τους με το πόσο επιτυχημένοι κοινωνικά είναι, πόσο καλά είναι οικονομικά, τέτοια πράγματα που η πατριαρχία επέβαλλε στους άντρες. Όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία και τον θυμό. Η εξουσία έχει θεοποιηθεί στην κοινωνία και τον θυμό δε μας μαθαίνουν ποτέ πως να τον διαχειριζόμαστε. Θα έπρεπε να είναι μάθημα στο σχολείο μαζί με την ενσυναίσθηση. Αυτά. Έχω σκάσει, δε ξέρω τι να πω» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φολέγανδρος: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το αυτοκίνητο του 30χρονου

Φολέγανδρος: Ανατριχιάζει η φωτογραφία που δείχνει το αυτοκίνητο στα βράχια