Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τις καταγγελίες: "Θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους"

"Δεν ξέρω αν θα καθαρίσει ο καλλιτεχνικός χώρος αλλά η προσπάθεια και μόνο είναι πολύ σημαντική"

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά παραχώρησε πρόσφατα η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η γνωστή ηθοποιός -που ήταν αρκετά ενοχλημένη με τους ισχυρισμούς του Φιλιππίδη- αναφέρθηκε και στο ελληνικό κίνημα #metoo.

Οι δηλώσεις της Άννας Μαρίας Παπαχαράλαμπους για το ελληνικό Metoo

«Επιλέγω να μη μιλάω, γιατί θέλω να ειπωθούν κάποια πράγματα όταν έρθει η ώρα τους. Και αυτή η ώρα δεν είναι τώρα. Γιατί, αν πω κάτι τώρα, θα μικρύνει το γεγονός. Δεν ξέρω αν θα καθαρίσει ο καλλιτεχνικός χώρος αλλά η προσπάθεια και μόνο είναι πολύ σημαντική.

Expand player

Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια. Απλά τώρα φωτίζεται περισσότερο γιατί μας ενοχλεί. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στην ανατροφή των ανδρών αλλά και στην ανατροφή των γυναικών. Ξεκινάει πρώτιστα από τη γυναίκα, όταν αυτή θεωρεί ότι είναι κτήμα του άνδρα. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει πρώτα η ανατροφή των γυναικών. Αν η γυναίκα μεγαλώσει με τη νοοτροπία ότι είναι κτήμα και τρόπαιο ενός άνδρα, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κακοποίηση.

Αν είσαι κτήμα κάποιου, εννοείται ότι αυτός μπορεί να σε κάνει ότι θέλει. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει από τη γυναίκα. Το πως μια μάνα και ένας πατέρας μεγαλώνουν το κορίτσι. Και το αγόρι κατ’ επέκταση. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτά που βλέπουν, όχι με αυτά που τους λέμε. Αν ένα παιδί βλέπει βία και ξύλο στους γονείς του, θα το κάνει και αυτό. Όσοι χτυπούν κάπου το έχουν δει».

«Είναι το μεγαλύτερο τραύμα μου...»

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή της να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη πριν από μερικούς μήνες μαζί με τις συναδέλφους της.

Η αγαπημένη ηθοποιός εξήγησε πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο τραύμα που έχει βιώσει στη ζωή της ήταν η παρενόχληση που δέχθηκε, αλλά εξήγησε πως σιγά σιγά, το τραύμα αυτό θα επουλωθεί.

«Όταν υπάρχει οικογένεια οφείλεις να σκεφτείς τα πράγματα και μία και δύο και τρεις φορές και να πάρεις και τη γνώμη τους, αυτό μόνο μπορώ να σου πως. Ο Φάνης σε όλη τη διαδικασία ήταν βράχος. Ο χρόνος στην τηλεόραση μετριέται με το τώρα. Υπάρχει και το μετά. Θα μιλήσω όταν είναι ο σωστός χρόνος. Τώρα δεν είναι σίγουρα. Στη ζωή μου αυτό που έγινε είναι τοποθετημένο στο άμεσο παρόν γι’ αυτό και δεν θέλω να μιλήσω.

Στα 47 μου, το #Μetoo είναι το μεγαλύτερο τραύμα που έχω ζήσει στη ζωή μου. Η απώλεια της μητέρας μου είναι πάνω από όλα αλλά δεν τη βάζω σαν τραύμα. Το τραύμα είναι άλλο πράγμα. Θεωρώ ότι το τραύμα επουλώνεται», είπε χαρακτηριστικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεμίνα Διγενή: «Η Παπαχαραλάμπους έχει καταφέρει να τη σεβόμαστε και αυτό δεν αλλάζει με μια χυδαία πληροφορία»

Σπύρος Μιχαλόπουλος: Το Facebook τον απέκλεισε μετά την ανάρτηση του για τους Φιλιππίδη - Παπαχαραλάμπους