Ήταν κάποτε αρραβωνιασμένη - Ο άντρας που παραλίγο να παντρευτεί η γιαγιά Ρηνιώ του Σασμού, Όλγα Δαμάνη

Έχει μιλήσει ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια για την προσωπική της ζωή

Την βλέπουμε και την θαυμάζουμε καθημερινά μέσα από τη σειρά του ALPHA, Σασμός (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο αποψινό 10/6 επεισόδιο) που σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης, συνήθως. Η Όλγα Δαμάνη μας έχει καθηλώσει με την ερμηνεία της ως γιαγιά Ρηνιώ στον Σασμό, όμως στη σειρά του Alpha απλά διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλη ηθοποιός είναι!

Η ιστορία της Όλγας Δαμάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1943. Το 1975 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης. Ξεκίνησε την καριέρα της με διάφορες θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης αργότερα ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Expand player

Από το 1975 ως το 1985 συνεργαζόταν με το Θέατρο Τέχνης και συμμετείχε σε έργα όπως Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, Όρνιθες του Αριστοφάνη, Βάκχες του Ευριπίδη και πολλές άλλες.

Από το 1986 ως το 1995 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα: Εξορία του Π. Μάτεσι, Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, Βεγγέρα του Δ. Καπετανάκη, Η δολοφονία του Μαρά του Π. Βάις και πολλά άλλα.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους: Αλέκο Αλεξανδάκη, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Κώστα Αρζόγλου, Γρηγόρη Βαλτινό, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Μπέζο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βλάση Μπονάτσο, Πέτρο Φιλιππίδη, Γιώργο Κιμούλη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μίνα Αδαμάκη, Ρένια Λουιζίδου, Γιώργο Αρμένη, Γιώργο Παρτσαλάκη, Στέλιο Μάινα, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα και πολλούς άλλους.

Επίσημη πρεμιέρα θέατρο REX Κοτοπούλη "Το τρίτο στεφάνι" του Κ.Ταχτσή.Όλγα Δαμάνη Όλγα Δαμάνη - 2019

Με σκηνοθέτες όπως ο Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιώργος Αρμένης, Σταύρος Τσακίρης, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Νικολαίδης, Ανδρέας Βουτσινάς κ.α. σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου δραματολογίου: Αριστοφάνης, Αισχύλος, Μολιέρος, Μαριβώ, Γκολτόνι, Σαίξπηρ, Ίψεν, Λόρκα, Άρθρουρ Μίλερ, Εντουάρτο ντε Φιλίππο, Δ. Σολωμός, Παλαμάς, Γουζέλης, Χουρμούζης, Σκούρτης, Αρμένης, κ.α.

Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Σαν τα τρελά πουλιά, Φανή, Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Τμήμα ηθών: Διάταγμα Χαρίτος και στρας, Η πρόβα του νυφικού, Σκονισμένα σύννεφα, Λόγω τιμής, Βεντέτα, Ουδέν πρόβλημα, Αέρινες σιωπές, Χορεύοντας στη σιωπή, Εν Ιορδάνη, Μυστικά και λάθη, Ο θησαυρός της Αγγελίνας, 10η εντολή, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Γιούγκερμαν, Καρυωτάκης, Το Νησί, Κάτω Παρτάλι, Άγριες μέλισσες (Β' σεζόν) και Σασμός.

Η προσωπική της ζωή

«Δεν υπάρχουν συνταγές σε αυτά τα πράγματα. Ο έρωτας ή σε βρίσκει ή δεν σε βρίσκει» είχε πει η Όλγα Δαμάνη για την προσωπική της ζωή στο Κυπριακό περιοδικό Down Town όταν είχε ερωτηθεί.

Κηδεία Ιάκωβου Καμπανέλλη.Όλγα Δαμάνη Όλγα Δαμάνη - 2011

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είχε αποκαλύψει: «Πριν πάω στη σχολή ήμουν αρραβωνιασμένη, αλλά οι ανησυχίες που αισθάνεται ένα κορίτσι 19 χρόνων, όπως ήμουν εγώ τότε, δεν μου επέτρεψαν να προχωρήσω σε γάμο. Αυτό που πάντα ονειρευόμουν ήταν να βρω έναν σύντροφο, με τον οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί ''για πάντα''. Αλλά, δυστυχώς, αυτό το ''για πάντα'' δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Λίγοι είναι οι τυχεροί που το έχουν καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σασμός: Την σκοτώνουν την ημέρα του γάμου της - Αιματοβαμμένο το νυφικό της Βασιλικής

Σασμός: Spoiler ''βόμβα'' από τον Δημήτρη Λάλο για το μέλλον του Μαθιού και του Γεράσιμου