5+1 μυστικά της γιαγιάς για να έχετε ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι!

Εσύ αυτά τα γνώριζες;

Αυτά είναι τα μυστικά για ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι.

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Διώξτε τις μύγες μακριά
Παλιό καλό κόλπο για να διώξετε μακριά τις ενοχλητικές μύγες. Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Επειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Πορτοκάλι στον φούρνο!
Αν μετά από κάποιο φαγητό ο φούρνος μας μυρίζει έντονα, ρυθμίστε τον στους 180 βαθμούς και βάλτε φλούδες πορτοκαλιού μέσα, πάνω σε ένα ταψάκι. Οχι μόνο ο φούρνος, αλλά ολόκληρη η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει.

Για τα αντικολλητικά τηγάνια
Ενα λάθος που κάνετε είναι να βάζετε τα αντικολλητικά τηγάνια στο πλυντήριο των πιάτων για να το καθαρίσετε. Τόσο η διαδικασία του πλυσίματος όσο και το σκληρό απορρυπαντικό καταστρέφουν το αντικολλητικό σας σκεύος. Το σωστό είναι να το πλένετε με χλιαρό νερό και σόδα μαγειρική για να φεύγουν εύκολα τα λίπη.

Προετοιμάστε τη σχάρα σας...
Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες φορές καθαρίζουμε τη σχάρα μας πριν από κάθε ψήσιμο, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα κρέατος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τη σχάρα αρχικά με μια πάνινη πετσέτα και στη συνέχεια να την τρίβετε καλά με αλουμινόχαρτο.

Διώξτε τις μυρωδιές από τα τάπερ
Δεν αρκεί να τα πλένετε καλά μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά, στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα και μετά να τα αφήνετε για μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. Και έτσι... θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Ασετόν για τις... πορσελάνες σας
Ενώ κάποιος θα πίστευε πως το καθαριστικό για τις πορσελάνες σας θα πρέπει να είναι... ευγενές, οι ειδικοί επιμένουν πως η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με το ασετόν. Ρίξτε πάνω τους λίγη ποσότητα ασετόν και σκουπίστε με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι.

ΠΗΓΗ: TV24