Υπέροχα μπισκοτάκια λαδιού

Αφράτα μπισκοτάκια με υπέροχα άρωμα πορτοκαλιού και μπαχαρικών, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας και τις περιόδους νηστείας.

Μερίδες:για περίπου 40 κομμάτια Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'

Expand player

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου ζεστά και λαχταριστά cinnamon rolls!

Υλικά
175ml ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
30ml ούζο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Δείτε ακόμη: Λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες με αποξηραμένες ντομάτες και παρμεζάνα!

Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο.

Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε μπαστουνάκια ή με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.