Η τραγική ιστορία πίσω από το «Zombie»! Το τραγούδι που αγαπήσαμε κρύβει ένα δράμα...

Μετά την είδηση του θανάτου της Ντολόρες Ο’Ρίορνταν, που πέθανε ξαφνικά στο Λονδίνο, οι συνάδερφοι και οι φίλοι θυμούνται την τραγουδίστρια των Cranberries, της οποίας η «θυελλώδης φωνή» όπως την περιέγραψαν οι U2, επηρέασε αμέτρητους μουσικούς.

Η τραγουδίστρια ήξερε πώς να κάνει μια δήλωση. Και η μεγαλύτερη εξ αυτών ήταν στους στίχους της μεγαλύτερης επιτυχίας του συγκροτήματος, το «Zombie». Διαβάστε παρακάτω...

Expand player

Η ιστορία πίσω από την επιτυχία αυτή, είναι τραγική. Το 1993, η Ο’Ρίορνταν βρισκόταν σε περιοδεία στην Αγγλία και κοιτούσε τηλεόραση, όταν οι ειδήσεις έκαναν λόγο για έναν βομβαρδισμό του ΙRΑ. Στις 20 Μαρτίου 1993, ο IRA (Irish Republican Army) «φύτεψε» δυο βόμβες σε κάδους σκουπιδιών μέσα στην πόλη του Γουόριγκτον. Η πρώτη έκρηξη, σκόρπισε τον πανικό.

Η δεύτερη, άφησε πίσω της πενήντα τέσσερις τραυματίες και δυο νεκρούς από θραύσματα. Tον τρίχρονο Τζόναθαν Μπολ και τον δωδεκάχρονο Τιμ Πέρι. Ο IRA, ισχυρίστηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους, αφού απέτυχε να ενεργήσει εγκαίρως παρά τις προειδοποιήσεις για την εκκένωση της συγκεκριμένης περιοχής. Η βρετανική κυβέρνηση, αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την αποτρόπαια πράξη. Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων ενέπνευσε πολλούς να μιλήσουν για το τι συνέβη – και ένας εξ αυτών ήταν και η Ο’Ρίορνταν.

Δείτε ακόμη: Αδιανόητο! Η πιο επική γκάφα στην ιστορία των ελληνικών τηλεπαιχνιδιών! Το βίντεο που έχει γίνει viral...


«Θυμάμαι να βλέπω μία από τις μητέρες των θυμάτων στην τηλεόραση, ήταν συντετριμμένη» ανέφερε αργότερα στο περιοδικό Vox.



Τα δύο θύματα των βομβαρδισμών του IRA στην πόλη Γουόριγκτον

Η Ο’Ρίορνταν έγραψε το «Zombie» με μια ακουστική κιθάρα στο διαμέρισμά της στο Λίμερικ της Ιρλανδίας.

Δείτε ακόμη: Flashback: Όταν ο Μάνος Παπαγιάννης φωτογράφιζε την Αγγελική Δαλιάνη να θηλάζει την κόρη τους

Το τραγούδι έγινε παγκόσμια επιτυχία. Στο βίντεο κλιπ, η Ο’Ρίορνταν ήταν καλυμμένη με χρυσό χρώμα, μπροστά από έναν πελώριο σταυρό ενώ δεν έλειπαν και τα ασπρόμαυρα πλάνα νέων παιδιών και βρετανών στρατιωτών. Τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους με τόσο τραγικό τρόπο, δεν μπορούσαν να λείπουν από αυτό ενώ έμφαση δόθηκε και στον κύκλο της βίας που δεν κλείνει.

iefimerida.gr