Τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις ΛΑΜΠΕΡΟ χαμόγελο με ολόλευκα δόντια!

Τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις ΛΑΜΠΕΡΟ χαμόγελο με ολόλευκα δόντια!
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκθαμβωτικό χαμόγελο με υγιή, κατάλευκα δόντια;

Προκειμένου να το πετύχετε, θα πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένες συνήθειες, οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν πρόβλημα και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σας παρουσιάζουμε τους 7 μεγαλύτερους εχθρούς των δοντιών σας:

Piercing στη γλώσσα

Μπορεί να θεωρείται «τάση της μόδας», ωστόσο έχετε ποτέ σκεφτεί τι μπορεί να προκαλέσει στα δόντια σας; Όπως εξηγούν οι οδοντίατροι, η στοματική κοιλότητα δεν προορίζεται για μεταλλικά αντικείμενα. Το piercing, λοιπόν, μπορεί να βλάψει το σμάλτο, προκαλώντας την εμφάνιση ρωμών.

Λευκό κρασί

Ίσως γνωρίζετε ότι το κόκκινο κρασί προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών και αφήνει λεκέδες. Ωστόσο, και το λευκό μπορεί να είναι επιβλαβές, καθώς είναι πολύ πιο όξινο, καταστρέφοντας το σμάλτο.

Λεμόνια

Μπορεί να είναι πλούσια πηγή μετάλλων και βιταμίνης C, ωστόσο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, τα οποία επίσης καταστρέφουν το σμάλτο, προκαλώντας υπερβολική ευαισθησία στη ζέστη ή το κρύο.

Παγάκια

Σας αρέσει να μασάτε παγάκια; Ίσως τότε χωρίς να το αντιληφθείτε, προκαλέσετε ραγίσματα στο σμάλτο.

Ενεργειακά ποτά

Σίγουρα θα σας αναζωογονήσουν μετά από μία σκληρή προπόνηση, ωστόσο, επειδή περιέχουν οξέα, είναι δυνατόν να προκαλέσουν μακροχρόνια επιφανειακή διάβρωση, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη τερηδόνας.

Το νερό της πισίνας

Όπως είναι γνωστό, το νερό της πισίνας είναι γεμάτο από χημικές ουσίες. Ωστόσο, το μίγμα αυτό των πρόσθετων που διατηρούν την ποιότητα του νερού, είναι δυνατόν να προκαλέσουν φθορές στο σμάλτο.

Το αυτονόητο… η ελλιπής στοματική υγιεινή

Η στοματική κοιλότητα είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων που είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα όχι μόνο στα δόντια και τα ούλα, αλλά και την υγεία του υπόλοιπου οργανισμού.

δόντια

onmed.gr