Έτσι θα καταφέρεις μεγαλύτερη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τα πιο απαιτητικά σημεία του σώματος!

Έτσι θα καταφέρεις μεγαλύτερη ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τα πιο απαιτητικά σημεία του σώματος!

Οι μασχάλες, οι αγκώνες και τα γόνατά σου είναι περιοχές που όχι μόνο είναι πολύ ευαίσθητες αλλά έχουν την τάση να "σκληραίνουν" πιο εύκολα αλλά και να απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή!


-Η ενυδάτωση δεν είναι μυστικό είναι το παν όταν πρόκειται για σημεία στα οποία το δέρμα είναι πιο «σκληρό». Αν ξεχνάς να απλώσεις την ενυδατική σου στους αγκώνες τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν θα σηκώσεις τα μανίκια το θέαμα δε θα είναι ότι καλύτερο. Ειδικά τώρα που έπιασαν τα κρύα τα "δύσκολα" σημεία του σώματος σου όπως οι αγκώνες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση από κάθε άλλο σημείο. Οπότε οφείλεις να φερθείς και στους αγκώνες σου όπως στο πρόσωπο σου. Να τους ενυδατώνεις σχολαστικά και καθημερινά έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία σε αυτό το σημείο!


Τιπ: το λεμόνι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει και να κάνει πιο άσπρη την περιοχή των αγκώνων , αλλά και τα νύχια. Για τους αγκώνες το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις όσο πιο συχνά μπορείς του αγκώνες σου με μια λεμονόκουπα ενώ για τα κιτρινισμένα νυχάκια από τα πολλά μανό, καλά θα κάνει να τα βουτήξεις σε ένα ποτήρι με νερό που μέσα έχεις ρίξεις λίγες σταγόνες λεμονιού. Θα δεις ότι αμέσως τα νύχια αλλά και οι αγκώνες θα ανακτήσουν το παλιό και αγαπημένο λευκό του χρώμα!


-Το δέρμα σου ειδικά στα γόνατα είναι σκληρό; Τότε δεν έχεις παρά να τα "βουτήξεις" σε ζεστό νερό για μισή περίπου ωρίτσα και να κάνεις σκράμπ στην περιοχή για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα στα οποία οφείλεται η "άγρια" όψη τους. Ξέπλυνε με καθαρό νεράκι και σκούπισε απαλά την περιοχή με μια πετσέτα. Μια κρέμα βαθιά ενυδατική είναι αυτή που θα αφήσει τα γόνατα σου πιο απαλά και από το δερματάκι μωρού. Το λεμόνι είναι και εδώ με το μέρος σου.


Εναλλακτικά μπορείς να στύψεις ένα λεμόνι σε ένα μπολάκι και με μπατονέτες να απλώσεις το χυμό στα γόνατα σου και να κάνεις μασάζ για κάνα δεκάλεπτο. Το λεμόνι θα απαλύνει και θα αποχρωματίσει την περιοχή και θα την κάνει να φαίνεται πιο λαμπερή.


-Ιδρώνουν με το παραμικρό οι μασχάλες σου ακόμη και όταν δεν κινείσαι ούτε για δείγμα; Μην ανησυχείς δεν είναι ανάγκη να τρέχεις κάθε τρείς και λίγο στο μπάνιο για ντους, απλά πρέπει να δώσεις λίγο μεγαλύτερη σημασία στις απαιτητικές μασχάλες σου. Επειδή τα αποσμητικά λοιπόν και τα σαπούνια αλλά και τα αφρόλουτρα είναι αυτά που λόγω των βακτηρίων προκαλούν τον ιδρώτα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις για λίγο να χρησιμοποιείς προϊόντα του εμπορίου όπως αποσμητικά, σπρέι και ρολ ον ή σαπούνια και να αφήσεις τις μασχάλες σου να αναπνεύσουν και θα δεις το πρόβλημα να μειώνεται σταδιακά. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις body spray για να δώσεις ωραία άρωμα σε όλο το σώμα χωρίς να δώσεις έμφαση στην περιοχή της μασχάλης. Μην ανησυχείς και πάλι δε θα μυρίζει περίεργα!


Αν τα κάνεις όλα αυτά να είσαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να δεις ποτέ ξανά το δερματάκι σου ξηρό και αφυδατωμένο!


womenonly.gr