Αυτά που τρώμε φαίνονται στην επιδερμίδα μας! Δες ποιες είναι οι βιταμίνες που σβήνουν τις ρυτίδες!

Αυτά που τρώμε φαίνονται στην επιδερμίδα μας! Δες ποιες είναι οι βιταμίνες που σβήνουν τις ρυτίδες!

Έχετε σκεφτεί πως αυτά που τρώμε δεν βοηθούν μόνο στη διατήρηση της ευεξίας και της καλή μας υγείας, αλλά είναι σε μεγάλο ποσοστό υπεύθυνα και για την όψη της επιδερμίδας μας; Για το λόγο αυτό οι βιταμίνες δεν θα πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας πιάτο.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως οι διατροφικές μας επιλογές αντανακλώνται στην ποιότητα του δέρματός μας, ενώ οι δίαιτες που βασίζονται σε επεξεργασμένες τροφές συχνά το αφήνουν θαμπό, λιπαρό και κουρασμένο. Διαβάστε παρακάτω...

Αντίθετα, όταν επιλέγουμε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα (για παράδειγμα όταν τρώμε λαχανικά και φρούτα με τη φλούδα τους, ανεπεξέργαστα δημητριακά και ζυμαρικά ολικής), το σώμα μας λαμβάνει τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμινών- χωρίς να χρειαζόμαστε συμπληρώματα. Το αποτέλεσμα είναι να φαινόμαστε νεότεροι, πολύ πιο ξεκούραστοι, χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση.

Δείτε ακόμη: Τα κουρέματα που πρέπει να έχεις στα 20, στα 30, στα 40, στα 50

Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε και τι ακριβώς κάνουν; Αυτές είναι οι καλύτερες για την υγεία του δέρματος.

Βιταμίνη Α

Απαραίτητη για τη συντήρηση και την επιδιόρθωση του ζωτικού ιστού του δέρματος, η βιταμίνη Α είναι το κλειδί για την υγιή επιδερμίδα. Εάν δεν έχετε αρκετή βιταμίνη Α, το δέρμα σας μπορεί να λάβει μια ξηρή, λεπτή όψη.

Για να είστε σίγουροι πως δεν σας λείπει η βιταμίνης Α, βάλτε στη διατροφή σας γλυκοπατάτες, καρότα και φυλλώδη λαχανικά. Έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας έδειξε επίσης ότι όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση της επιδερμίδας μας περιέχουν βιταμίνη Α, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής και να μειώσουν τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως η βρώμη, το ρύζι, τα αυγά και οι μπανάνες. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β περιέχει τη θρεπτική ουσία βιοτίνη, η οποία αποτελεί τη βάση των νυχιών, του δέρματος και των κυττάρων της τρίχας.

Βιταμίνη C

Επιλέξτε εσπεριδοειδή, φυλλώδη χόρτα, πιπεριές και κουνουπίδι, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Έχει βρεθεί ακόμη πως βοηθά στο κρυολόγημα και όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της φθοράς από τον ήλιο.

Δείτε ακόμη: Κότσοι, κοτσίδες, κοτσιδάκια: Τα πιο ωραία χτενίσματα που βρήκαμε στο Instagram

Βιταμίνη Ε

Χρησιμοποιήστε βιταμίνη Ε στο δέρμα σας για να μειώσετε την εμφάνιση των ουλών και το τραχύ, ξηρό δέρμα. Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και απαλή, δοκιμάστε να προσθέσετε στη διατροφή σας τρόφιμα που αναζωογονούν το ξηρό δέρμα, όπως τα καρύδια, τις ελιές και το σπανάκι.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ βοηθά στη μείωση των μαύρων κύκλων. Ψάξτε για λοσιόν και κρέμες που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη, όχι μόνο για να καταπολεμήσετε δυσχρωμίες, αλλά και για να προλάβετε την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι καλύτερες διατροφικές πηγές της βιταμίνης Κ είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι, το πίτουρο σιταριού και τα λάδια ελιάς και σόγιας.