Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε με βάση το μήκος των μαλλιών σας! Ο απόλυτος οδηγός για όλες τις γυναίκες!

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε με βάση το μήκος των μαλλιών σας! Ο απόλυτος οδηγός για όλες τις γυναίκες!

Ένα νέο haircut μας ανανεώνει και πολλές φορές ανεβάζει και τη διάθεσή μας...

Ένα κούρεμα, βέβαια, δεν είναι ευεργετικό μόνο για την ψυχολογία μας και την εμφάνισή μας αλλά και για την υγεία των μαλλιών μας. Διαβάστε παρακάτω...

Ανακαλύψτε κάθε πότε πρέπει να κουρεύεστε ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας:

Buzz cut: κάθε 3 εβδομάδες

Για εσάς που επιλέγετε το κοντό κούρεμα που είναι γνωστό ως buzz cut (οι άντρες που το επιλέγουν το λένε κούρεμα με την ψιλή) θα πρέπει να προγραμματίζετε τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Τα μαλλιά χρειάζονται έναν ολόκληρο μήνα για να μακρύνουν έστω και λίγο αλλά στα κοντά κουρέματα αυτό το λίγο είναι αρκετά αισθητό. Για να διατηρείτε το κούρεμα στο σωστό μήκος-και να μην γίνει pixie cut- οι επισκέψεις θα πρέπει να γίνονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Το κοντό κούρεμα: 6 εβδομάδες

Το πιο σημαντικό σε ένα κοντό κούρεμα είναι η διατήρηση της κουπ. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να το ανανεώνετε συχνά, κάθε έξι εβδομάδες.

Δείτε ακόμη: Tο μυστικό μου όπλο τις μέρες που δεν προλαβαίνω να λούσω τα μαλλιά μου αλλά θέλω να είμαι περιποιημένη! Η Σταματίνα Τσιμτσιλή γράφει....

Το μακρύ καρέ: 8 εβδομάδες

Ένα μεσαίου μήκους κούρεμα, μπορεί να ανανεώνεται κάθε 8 εβδομάδες. Έτσι θα ξεκινήσετε με ένα ελαφρώς κοντό κούρεμα, με το μήκος να φτάνει πάνω από τους ώμους. Όταν όμως οι άκρες θα φτάσουν του ώμους, θα έχει έρθει και η ώρα της επίσκεψης στον κομμωτή.


Τα μακριά μαλλιά: 3 μήνες

Τα μακριά μαλλιά, με λεπτές άκρες, δεν χρειάζονται τόσο τακτική περιποίηση όσο φανταζόσασταν. Μπορείτε να παρατείνετε την επίσκεψη για περίπου τρεις μήνες, πριν δείτε ξανά τον hair stylist σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή πολύ πυκνά, θα ήταν καλό να τα ανανεώνετε συχνότερα για να μην έχετε ένα ογκώδες αποτέλεσμα στο χτένισμά σας.