Προσοχή! Θες να έχεις υγιείς μπούκλες; 4+1 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις!

Συμβουλές για υγιή μαλλιά!

Προσοχή! Θες να έχεις υγιείς μπούκλες; 4+1 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις!

Μιας και είναι καλοκαίρι ποια από εμάς δεν θα ήθελε να έχει ένα άκρως καλοκαιρινό λουκ με beachy μπούκλες;

Οι μπούκλες είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα hairstyles των γυναικών, όμως πολλές συνηθίζουν να κάνουν κάποια πράγματα που είναι εντελώς λάθος και μπορεί να καταστρέψουν την υγεία των μαλλιών μας. Ποια είναι αυτά τα λάθη και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε; Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε μόνες σας αντηλιακό μαλλιών! Η εύκολη συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή με απλά υλικά...

Λακ πριν κάνεις τις μπούκλες

Σίγουρα το να βάλουμε λίγη λακ στα μαλλιά πριν ξεκίνησουμε τις μπούκλες ακούγεται σαν μια καλή ιδέα για να "κρατήσουν", ωστόσο μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Η λακ σε συνδυασμό με τη θερμότητα του ψαλιδιού για τις μπούκλες ξηραίνει την τρίχα και την αποδυναμώνει.

Δείτε ακόμη: Ombre με φυσικό τρόπο! Η μυστική συνταγή που πετυχαίνει πάντα!

Μην χρησιμοποιείς παλιό ψαλίδι για μπούκλες

Μπορεί η το ψαλίδι να θερμαίνεται κανονικά και να μην έχει χαλάσει, όμως το παλιό σίδερο μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των μαλλιών, κυρίως λόγω της σκουριάς που μπορεί να έχει μαζέψει.

Δείτε ακόμη: Golden Rose: Το απόλυτο χρώμα μαλλιών για το φετινό καλοκαίρι!

Μην κρατάς πολλή ώρα το ψαλίδι πάνω στα μαλλιά σου

Το ψαλίδι πρέπει να έχει επαφή με την τρίχα μόνο για 3-5 δευτερόλεπτα, αλλιώς οδηγεί σε κάψιμο και αργότερα καταστροφή της λόγω της θερμότητας.

Μην κάνεις τις μπούκλες ποτέ με φόρα προς τα πάνω

Πάντα οι μπούκλες πρέπει να γίνονται από τη ρίζα και προς τα κάτω. Το κάτω μέρος της τρίχας είναι πολύ ευάλωτο και δεν χρειάζεται τόση θερμότητα για να δημιουργήσει την μπούκλα, πόσο μάλλον το να ξεκινάτε από εκεί τις μπούκλες θα δημιουργήσει πάρα πολλή ψαλίδα!

Δείτε ακόμη: Ballerina Bun: Υιοθέτησε το trend του καλοκαιριού σε λίγες μόνο κινήσεις!

Να χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος ψαλιδιού

Είτε θες χαλαρές wavy μπούκλες είτε πιο σφιχτές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και το ανάλογο μέγεθος ψαλιδιού για το κάθε είδος. Οι ειδικοί προτείνουν σαν γενικό κανόνα να χρησιμοποιείτε ψαλίδι με μέγεθος λίγο μικρότερο από το μέγεθος της μπούκλας που θέλετε να πετύχετε, γιατί η τελική μπούκλα θα καταλήξει να έχει 2 ΄3 φορές το μέγεθος του ψαλιδιού.