Αποτρίχωση με κλωστή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό τον τρόπο αποτρίχωσης

Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα και πως να το κάνεις σωστά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποτρίχωση με κλωστή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι αυτό τον τρόπο αποτρίχωσης

Ξεχάστε τις παλιές καλές εποχές που το τσιμπιδάκι φρυδιών ήταν το μόνιμο αξεσουάρ που υπήρχε στο νεσεσέρ μιας γυναίκας. Με το πέρασμα του χρόνου ήρθαν νέες μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως το κερί και η αποτρίχωση με κλωστή. Όμως, ο τρόπος για να το κάνεις σωστά είναι ένας ενώ τα αρνητικά της διαδικασίας αυτής είναι 4 συγκεκριμένα.

Αρχικά, η αποτρίχωση με κλωστή είναι μία μέθοδος που μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή και που είναι όσο αρχαία όσο και η χαλάουα. Είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος αλλά ίσως να μην ξέρεις για αυτή όσα ξέρεις για το κερί.

αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή

Μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή

  • Οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιοστό για να μπορέσουν να αφαιρεθούν με την κλωστή.
  • Η εφαρμογή της αποτρίχωσης με κλωστή στα πόδια και γενικότερα στο σώμα μπορεί να γίνει, αλλά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο, οι περισσότερες γυναίκες δεν το επιλέγουν.
  • Αν η αποτρίχωση με κλωστή γίνει με λάθος τρόπο ή από κάποιον μη έμπειρο, τότε η τρίχα μπορεί να σπάσει εξωτερικά ή εσωτερικά από το δέρμα και το αποτέλεσμα να μην έχει τόσο μεγάλη διάρκεια, όσο αν γινόταν σωστά.
  • Είναι μια ιδιαίτερη μέθοδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας, η οποία χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να εφαρμοστεί σωστά.

Τα θετικά της αποτρίχωσης με κλωστή

  • Δεν καταπονεί το δέρμα και δεν προκαλείται πρήξιμο ή κοκκινίλα. Αν δείτε κάποιον μικροερεθισμό ή ερυθρότητα μετά την εφαρμογή της μεθόδου αυτής μην ανησυχήσετε, μετά από λίγα λεπτά θα έχει εξαφανιστεί.
  • Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο μαλακές και πιο αδύναμες από πριν.
  • Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαρκεί για περίπου 20 ημέρες, αφού γίνεται από την ρίζα της τρίχας
  • Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα, επομένως δεν υπάρχει φόβος αλλεργικής αντίδρασης.
  • Είναι μια πολύ υγιεινή μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αφού μόνο η κλωστή ακουμπάει το δέρμα, η οποία κόβεται εκείνη την στιγμή. Δεν επαναχρησιμοποιείται όπως γίνεται με άλλα εργαλεία που χρειάζονται απολύμανση μετά την χρήση.
  • Είναι μια οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης.

Πόσο πονάει η αποτρίχωση με κλωστή

Η ένταση του πόνου που μπορεί να προκληθεί με την αφαίρεση τριχών με κλωστή εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Η προσωπική ανοχή του ατόμου.
  • Η εμπειρία και η ικανότητα του ατόμου που εκτελεί την αποτρίχωση με κλωστή.
  • Τις ημέρες της περιόδου, καθώς και την προηγούμενη ή την επόμενη εβδομάδα από αυτήν, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και επομένως ο πόνος είναι πιο έντονος. Αποφύγετε λοιπόν να κάνετε αποτρίχωση εκείνες τις ημέρες, κάντε την καλύτερα μια εβδομάδα μετά το τέλος της περιόδου σας.

Εκτός από την αποτρίχωση των φρυδιών με κλωστή που αλλού στο σώμα σου μπορείς να την χρησιμοποιείς

  1. Μουστάκι
  2. Χέρια
  3. Κοιλιά
  4. Πόδια

Αποτρίχωση με κλωστή, τσιμπιδάκι ή κερί;

αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή κερί ή τσιμπιδάκι

Αφού για την αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή στα αναλύσαμε όλα παραπάνω πάμε να δούμε τώρα γρήγορα και τις άλλες δυο διαδικασίες (είτε με κερί είτε με τσιμπιδάκι ) και...Εσύ διαλέγεις!

Αποτρίχωση φρυδιών με κερί

αποτρίχωση φρυδιών με κερί

Το κερί είναι γρήγορο, αφαιρεί ακόμα και το χνούδι και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις μόνη σου. Αν προσπαθήσεις, υπάρχει πολύ σοβαρή περίπτωση να κάνεις κακό στον εαυτό σου και στο look σου. Σχετικά με τον πόνο τώρα… Κάποια κορίτσια δεν πονούν ιδιαίτερα και άλλα ουρλιάζουν συνεπώς η απόφαση είναι δική σου.

Αποτρίχωση φρυδιών με τσιμπιδάκι

αποτρίχωση φρυδιών με τσιμπιδάκι

Με το τσιμπιδάκι μπορεί να γίνει λεπτοδουλειά. Οι τρίχες αφαιρούνται μία-μία και έτσι υπάρχει περισσότερος έλεγχος. Ωστόσο, είναι μία διαδικασία που διαρκεί αρκετή ώρα και αν την κάνεις μόνη σου υπάρχει ο κίνδυνος να… παρασυρθείς και να το παρακάνεις aka να αποκτήσεις φρύδια 90’s. Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί με τις άλλες δύο ανάμεσα στα ραντεβού για να αφαιρεθούν οι διάσπαρτες τρίχες που φυτρώνουν και αν αντέχεις καθισμένη στην καρέκλα της αισθητικού, είναι η τέλεια μέθοδος ακριβείας.

Ωστόσο, να ξέρεις πως ακόμα ένα tip για να εξαφανίσεις την τριχοφυΐα από τα φρύδια σου αλλά και από το πρόσωπό σου γενικά, είναι με μαγειρική σόδα. Δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις