Βαμμένα Μαλλιά: 4+1 τρόποι να τα προστατεύσεις φέτος το καλοκαίρι!

Πώς να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά σου το καλοκαίρι!

Βαμμένα Μαλλιά: 4+1 τρόποι να τα προστατεύσεις φέτος το καλοκαίρι!

Έχεις βάψει το μαλλί για να πας στο χωριό και φοβάσαι ότι με 2-3 μπάνια θα φύγει;

Σου έχουμε τον τρόπο να το αποφύγεις! Το Youweekly.gr σου έχει τις απαραίτητες συμβουλές για να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά σου φέτος το καλοκαίρι! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σπυράκια μετά το ξύρισμα: 6+1 μυστικά για να μην τα ξαναδείς ποτέ!

1. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών
Απλώστε μία μάσκα στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με ένα πλαστικό σκουφάκι και κοιμηθείτε με αυτό. Το πρωί ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό και θα εκπλαγείτε από το πόσο ενυδατωμένα και λαμπερά θα δείτε τα μαλλιά σας.

Σε συνδυασμό με την περιποίηση και το conditioner μια – δυο σταγόνες λοσιόν κατά του φριζαρίσματος ή ορός, μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας υγεία, απαλότητα και λάμψη.

2. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό
Αποφύγετε να λούζεστε με ζεστό νερό τώρα το καλοκαίρι, προτιμήστε χλιαρό ή ακόμα και κρύο, γιατί η επιπλέον ζέστη του νερού αφυδατώνει και την τρίχα αλλά και το δέρμα του κεφαλιού σας. Για περισσότερη λάμψη, ξέπλυνε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό.

3. Βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης πριν την κολύμβηση
Βρέξε τα μαλλιά σου με νερό βρύσης προτού βουτήξεις στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι, θα επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο.

Δείτε ακόμη: DIY αντηλιακό μαλλιών: Προστάτευσε τα μαλλιά σου με αυτή τη σπιτική συνταγή!

4. Λιγότερο styling
Ξέχασε το σεσουάρ και το σίδερο μαλλιών στις διακοπές. Δώσε στα μαλλιά σου το περιθώριο να ξεκουραστούν επενδύοντας για το καθημερινό styling σε κομψά μαντίλια, αξεσουάρ και φυσικά προϊόντα styling που διευκολύνουν το φορμάρισμα.

5. Πίνετε πολύ νερό
Πίνοντας πάνω από 1,5 λίτρο νερό την ημέρα θα διαπιστώσεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά σου! Εάν, λοιπόν, ο οργανισμός σου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της τροφής και ενυδατώνεται καλά, το δέρμα του κεφαλιού σου θα είναι λιγότερο ευαίσθητο, τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και το χρώμα τους πιο ζωντανό.