Έχεις σκασμένα χείλη από το κρύο; Όχι πια!

Προστάτεψε τα από το κρύο!

Έχεις σκασμένα χείλη από το κρύο; Όχι πια!

Όταν τα χείλη χάνουν την υγρασία τους, τείνουν να κάνουν ρωγμές στο εξωτερικό τους και να ξεραίνονται. Συχνά ματώνουν. Μια από τις συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν την όψη σκασμένων χειλιών είναι το έντονο κρύο και ο αέρας το χειμώνα.

Ωστόσο μην εκπλαγείτε αν τα χείλη σας αφυδατωθούν το καλοκαίρι, αφού ο ήλιος και η θάλασσα εντείνουν την ξηρότητα των χειλιών. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Khloe Kardashian: Η hot αλλαγή στα μαλλιά της που θα λατρέψεις!

Μπορείτε να ανακουφιστείτε άμεσα από το ενοχλητικό τράβηγμα των ξηρών χειλιών απλώνοντας ένα ενυδατικό προϊόν σε μορφή στικ. Ακόμη και τώρα το χειμώνα προτιμήστε στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας, που θα προστατεύσει τα χείλη σας από την ηλιακή ακτινοβολία η οποία μπορεί να μην γίνεται το ίδιο αντιληπτή κάτω από τα μουντά σύννεφα -είναι συχνά όμως, πολύ πιο επικίνδυνη.

Ορισμένα φάρμακα, όπως συμπληρώματα σιδήρου ή η ισοτρετινοΐνη που χορηγείται για την καταπολέμηση της ακμής, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα χείλη. Και σε αυτή την περίπτωση θα σας φανεί πολύ χρήσιμο ένα καλό ενυδατικό στικ.

Δείτε ακόμη: 5+1 ιδέες για τα νύχια τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Ίσως να μην σας πέρασε από το μυαλό, όμως ακόμη κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προκαλέσουμε την ξηρότητα στα χείλη μας. Αυτό που εντείνει τον ερεθισμό και την ξηρότητα στα χείλη είναι το ίδιο μας το σάλιο, όταν συχνά μασάμε τα χείλη ή όταν περνάμε τη γλώσσα πάνω από αυτά. Ακόμη μια αιτία για τα σκασμένα χείλη είναι η μη επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και ο πυρετός, που προκαλεί αφυδάτωση.

Δείτε ακόμη: Με αυτά τα beauty items θα δείχνεις λαμπερή τις ημέρες των Χριστουγέννων!

Συμπερασματικά, φροντίστε να κρατάτε τον οργανισμό καλά ενυδατωμένο και να πλένετε το στόμα σας μετά από κάθε γεύμα. Για να αναστραφεί η βλάβη αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας καθιστώντας τα ακόμα πιο στεγνά. Αντίθετα, χρησιμοποιείστε προϊόν για τα χείλια με καστορέλαιο, για παράδειγμα. Έτσι θα εγκλωβιστεί η ενυδάτωση και θα προστατευτούν τα χείλη. Επιλέξτε ένα με SPF15. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να στεγνώσουν τα χείλη ακόμα περισσότερο.

Δείτε ακόμη: Ήρθε η μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία: Σου αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

DIY tip φροντίδας

Βάλτε στο χέρι σας μια κουταλιά ζάχαρη και άλλη μία βούτυρο ή και μαργαρίνη. Αναμείξτε και απλώστε στα χείλη σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Η ζάχαρη θα κάνει το απαραίτητο peeling ενώ το βούτυρο θα μαλακώσει σε βάθος. Αφού απορροφηθεί μπορείτε να βάλετε λίγη βαζελίνη ή ένα balm.