Μασάζ με λάδι καρύδας: Ο «σύμμαχος» σου για δυνατά, λαμπερά μαλλιά!

Πώς το μασάζ μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου στο να αποκτήσεις δυνατά και λαμπερά μαλλιά;

Μασάζ με λάδι καρύδας: Ο «σύμμαχος» σου για δυνατά, λαμπερά μαλλιά!

Το μασάζ με λάδι καρύδας είναι μια τεχνική την οποία θα έπρεπε να εφαρμόζεις στο καθημερινό σου λούσιμο, ιδίως αν έχεις μαλλιά κανονικά ή ξηρά.


Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά, απόφυγε να κάνεις αυτό το μασάζ σε καθημερινή βάση, αλλά περιστασιακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα – κυρίως για χαλάρωση από το στρες και τίποτα παραπάνω!


Ξεκίνησε από το μέτωπο και, χρησιμοποιώντας όλα τα δάχτυλα των χεριών σου, άσκησε πίεση κάνοντας μικρούς κύκλους. Πρέπει να νιώθεις ότι το δέρμα του κεφαλιού σου μετακινείται ικανοποιητικά σε κάθε κίνηση.
Από το μέτωπο συνέχισε μέχρι την κορυφή του κεφαλιού και τέλειωσε κάτω, στο σβέρκο...


Για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασε το μασάζ με ένα λάδι από αποστάξεις φρούτων ή εξωτικών καρπών! Το λάδι καρύδας είναι τέλειο για το μασάζ του κεφαλιού.

Μετά το λούσιμο τυλίγει τα μαλλιά με ένα προστατευτικό στρώμα που συγκρατεί την υγρασία και παρέχει ένα φράγμα ενάντια στον ήλιο ή στο σεσουάρ. Μπορεί να το αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο ή και αμυγδαλέλαιο.

Μάσκα προσώπου με αβοκάντο: H top σπιτική συνταγή για ξηρό δέρμα!

Σίγουρα θα γνωρίζεις για τις ιδιότητες του αβοκάντο αλλά… μάσκα προσώπου με αβοκάντο;

Το ακούς για πρώτη φορά; Κι όμως!


Στην κουζίνα σου μπορείς να βρεις όλα αυτά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τις δικές σου μάσκες ομορφιάς. Μιας και το αβοκάντο έχει γίνει πολύ διάσημο τα τελευταία χρόνια, δεν έχει σημασία μόνο να το τρως αλλά… και να το βάζεις στο πρόσωπο σου – ειδικά, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα.


Μάσκα προσώπου με αβοκάντο
Για ξηρό δέρμα


Υλικά
1 αβοκάντο
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι

Γιατί να επιλέξεις μια μάσκα προσώπου με αβοκάντο;
«Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στο αβοκάντο και το ελαιόλαδο θα σφραγίσουν τις ρωγμές μεταξύ των κυττάρων στο αφυδατωμένο, άγριο δέρμα» εξηγεί ο Joshua Zeichner, διευθυντής κοσμητικής και κλινικής έρευνας στο Νοσοκομείο Όρος Σινά της Νέας Υόρκης. Και χάρη στα καταπραϋντικά συστατικά της, όπως το μέλι και το γιαούρτι, θα νιώθεις το δέρμα σου απίστευτα απαλό και σφριγηλό. Φρόντισε μόνο να ξεπλύνεις καλά τη μάσκα από τα σημεία κοντά στις ρίζες των μαλλιών.