Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με σπιτικά scrub και κρέμες

Κάνουν θαύματα!

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με σπιτικά scrub και κρέμες

Ολη τη χρονιά θέλουμε να έχουμε ένα σώμα χωρίς κυτταρίτιδα.

Και για να το πετύχουμε εκτός από ισορροπημένη διατροφή και πολύ πολύ νερό μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι μας τεχνικές απολέπισης με υλικά που θα βρούμε στην κουζίνα μας καθώς και κρέμες.

Να μερικά home made μυστικά που όχι μόνο θα κάνουν την κυτταρίτιδα διαρκώς να μειώνεται, αλλά θα σας χαρίσουν και λείο απαλό δέρμα!

Scrub κατά της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε:

Λίγο κατακάθι από ελληνικό καφέ
Δυο κουταλιές της σούπας αγνό ελαιόλαδο
Πώς θα το κάνετε:

Ανακατεύετε τα υλικά πολύ καλά και μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα απλώνετε στους γλουτούς και τα μπούτια. Αφήνουμε να δράσει για κανένα δεκάλεπτο ίσως και παραπάνω αν μπορείτε και ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Μπορείτε το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ να τον αντικαταστήσετε με τον γαλλικό καφέ που έχει μείνει στο φίλτρο.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό φλιτζάνι γκρέιπφρουτ, τον χυμό
Ενα φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Μια κουταλιά θυμάρι
Πώς θα το κάνετε:

Aνακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα κι έπειτα απλώνετε σε γλουτούς, μπούτια. Μην ξεχάσετε το σημείο πάνω από τα γόνατα. Αφήνετε 10 με 15 λεπτά να δράσει και ξεπλένετε με άφθονο νερό. Γι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τυλίξετε τα σημεία με διαφανή μεμβράνη.

Scrub Νο 2 κατά της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι καφέ
3 κ.σ μέλι
2 κ. σούπας κανέλα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
Πώς θα το κάνετε:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώνετε στα σημεία που θέλετε. Τρίψτε το δέρμα σας κι αφήστε την κρέμα να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Να θυμάστε πως απλώνετε τις κρέμες και τα scrub με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα σημεία που το έχουν ανάγκη.

4 θαυματουργές μάσκες κατά τις κυτταρίτιδας!

Το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας! Πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Εκτός από τη γυμναστική, το νερό και τη σωστή διατροφή, μπορείς να φτιάξεις και σπιτικές μάσκες κατά της κυτταρίτιδας, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου, να την εξαφανίσεις! Δεν είναι δύσκολο, τα υλικά είναι απλά και σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου.

Μάσκα από καφέ
Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Βάλε σ’ένα μπολ, ¼ του φλυτζανιού κατακάθι από ελληνικό καφέ, 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μίγμα, στα σημεία που έχεις πρόβλημα και τύλιξε τα με μία διαφανή μεμβράνη. Αφού το αφήσεις για 15 λεπτά, ξέπλυνε καλά και στο τέλος βάλε μια ενυδατική κρέμα.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι
Η μάσκα αυτή, είναι σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού πάχους. Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε μισό λεμόνι, 5 κουταλιές του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Ανακατεύεις τα υλικά και το απλώνεις στο σώμα σου, κάνοντας απαλό μασάζ. Τύλιξε με μια διαφανή μεμβράνη, τα σημεία που άπλωσες το μείγμα για 20 λεπτά. Και ξεπλένεις.

Peeling με ελαιόλαδο
Θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (θαλασσινό). Ανακατεύεις τα υλικά και τρίβεις το μείγμα πάνω στα προβληματικά σημεία. Ξεπλένεις πολύ καλά!

Μάσκα με λεμόνι και ζάχαρη
Παίρνεις μισό λεμόνι, ¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο και 1 κούπα ζάχαρης. Τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο το μίγμα. Το απλώνεις πάνω σου με κυκλικές κινήσεις και αν έχεις γάντι απολέπισης ακόμα καλύτερα. Είναι ένα είδος απολέπισης, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καλύτερα, να μην κάνεις αυτή τη μάσκα.

Tip!
Πρέπει να κάνεις αυτές τις μάσκες 1 φορά στις 2 βδομάδες και θα δεις αποτελέσματα! Αλλά πρέπει να προσέχεις! Οι μάσκες θα λειτουργήσουν σε συνδυασμό με καλή διατροφή και άσκηση που είναι τα βασικότερα. Επίσης καλό θα είναι, να πίνεις και πράσινο τσάι που βοηθά πολύ στην εξάλειψή της!