Τα 2+1 πιο σημαντικά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου

Τα 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο ξύρισμα για να έχεις τέλεια πόδια

Τα 2+1 πιο σημαντικά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα πόδια μας έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Κι αν δεν έχεις κάνει laser ή δεν προτιμάς την αποτρίχωση με κερί, τότε το ξύρισμαείναι σίγουρα μέσα στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου, πόσο μάλλον τώρα που τα σορτσάκια, οι ανάλαφρες φούστες και τα φορέματα έχουν πάρει τη θέση τους στη ντουλάπα σου, επιτάσσοντας πόδια απαλά και μεταξένια.

Πάραυτα, κι ενώ το ξύρισμα δεν είναι πυρηνική φυσική- όπως έχω ξαναπεί- υπάρχουν ακόμη μερικά λάθη που συνεχίζεις να κάνεις όταν ξυρίζεις τα πόδια σου στο μπάνιο.


#Too hot to be good

Φυσικά, το ζεστό- για κάποιες από εμάς και καυτό- νερό μας χαλαρώνει χειμώνα- καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν έχουμε περάσει μία δύσκολη μέρα -σχεδόν πάντα, δηλαδή- όμως, θα πρέπει να ξέρεις πως το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμών στο δέρμα. Φυσικά και το κρύο νερό δεν είναι η λύση, όμως, το χλιαρό νερό είναι η ιδανική θερμοκρασία για να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες με αποτέλεσμα το ξύρισμα να γίνεται λιγότερο επώδυνο και να έχεις λιγότερες πιθανότητες να κοπείς.

# Μπαίνεις κατευθείαν στο ψητό
Βασικός κανόνας και ένα από τα πιο συχνά λάθη στο ξύρισμα των ποδιών μας: Μην ξυρίζεσαι χωρίς να έχεις πριν απλώσει από πριν έναν αφρό/ κρέμα-gel ξυρίσματος, ο οποίος όχι μόνο θα κάνει το ξυραφάκι να γλιστράει στο δέρμα σου, αλλά θα συμβάλλει στο καλύτερο και με διάρκεια αποτέλεσμα προστατεύοντας παράλληλα από τα κοψίματα. Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα πόδια σου και άσε τις λεπίδες να γλιστρήσουν πάνω τους.

# Δεν έχεις τον κατάλληλο σύμμαχο
Για αρχή, πέταξε το ξυραφάκι που έχει εδώ και αιώνες στο μπάνιο σου -πόσο μάλλον αν δεις σκουριά στις λεπίδες- και επένδυσε σε ένα ξυραφάκι που είσαι σίγουρη ότι θα έχει καλή απόδοση και θα συμβάλλει στη μείωση των ερεθισμών. Κι αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, το νέο ξυράφι της BIC Miss Soleil® Sensitive υπόσχεται το εξαιρετικό αποτέλεσμα χάρη στις τρεις κινητές λεπίδες και την κινητή κεφαλή του, που επιτρέπουν στο ξυράφι να γλιστρά απαλά στις καμπύλες του σώματός χαρίζοντας πιο βαθύ ξύρισμα με λιγότερους ερεθισμούς. Με ενυδατική ταινία, εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε και aloe vera και κομψή λαβή διακοσμημένη με σχέδια λουλουδιών παρέχει τέλειο κράτημα, κάνοντας το ξύρισμα ακόμη πιο άνετο.

Plus: Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις πολύ καλά την επιδερμίδα των ποδιών σου αμέσως μετά το ξύρισμα.

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με σπιτικά scrub και κρέμες

Όλη τη χρονιά θέλουμε να έχουμε ένα σώμα χωρίς κυτταρίτιδα.

Και για να το πετύχουμε εκτός από ισορροπημένη διατροφή και πολύ πολύ νερό μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι μας τεχνικές απολέπισης με υλικά που θα βρούμε στην κουζίνα μας καθώς και κρέμες.

Να μερικά home made μυστικά που όχι μόνο θα κάνουν την κυτταρίτιδα διαρκώς να μειώνεται, αλλά θα σας χαρίσουν και λείο απαλό δέρμα!

Scrub κατά της κυτταρίτιδας


Τι θα χρειαστείτε:

Λίγο κατακάθι από ελληνικό καφέ
Δυο κουταλιές της σούπας αγνό ελαιόλαδο
Πώς θα το κάνετε:

Ανακατεύετε τα υλικά πολύ καλά και μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα απλώνετε στους γλουτούς και τα μπούτια. Αφήνουμε να δράσει για κανένα δεκάλεπτο ίσως και παραπάνω αν μπορείτε και ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Μπορείτε το κατακάθι από τον ελληνικό καφέ να τον αντικαταστήσετε με τον γαλλικό καφέ που έχει μείνει στο φίλτρο.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε:

Μισό φλιτζάνι γκρέιπφρουτ, τον χυμό
Ενα φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Μια κουταλιά θυμάρι
Πώς θα το κάνετε:

Aνακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα κι έπειτα απλώνετε σε γλουτούς, μπούτια. Μην ξεχάσετε το σημείο πάνω από τα γόνατα. Αφήνετε 10 με 15 λεπτά να δράσει και ξεπλένετε με άφθονο νερό. Γι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τυλίξετε τα σημεία με διαφανή μεμβράνη.

Scrub Νο 2 κατά της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι καφέ
3 κ.σ μέλι
2 κ. σούπας κανέλα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
Πώς θα το κάνετε:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα απλώνετε στα σημεία που θέλετε. Τρίψτε το δέρμα σας κι αφήστε την κρέμα να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Να θυμάστε πως απλώνετε τις κρέμες και τα scrub με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα σημεία που το έχουν ανάγκη.

TAGS