Βρες το ιδανικό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Για να σε κοιτάζουν όλοι!

Βρες το ιδανικό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Θέλεις να ανανεώσεις τα μαλλιά σου, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις; Εμείς σου δίνουμε τον τέλειο οδηγό για το ιδανικό κούρεμα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Για να αποφασίσεις τι κούρεμα θα κάνεις στα μαλλιά σου πρέπει να ξέρεις ποια χτενίσματα και στιλ ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου.

Οι ειδικοί ωστόσο αναφέρουν πως δεν αρκεί να ξέρεις το σχήμα του προσώπου σου αλλά θα πρέπει να δώσεις προσοχή και στα χαρακτηριστικά σου. Για την ακρίβεια αναφέρουν πως αφού βρεις το σχήμα θα πρέπει να δεις τις εικόνες διαφόρων celebrities και να προσέξεις ποιες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά σου. Έτσι θα μπορείς να καταλάβεις καλύτερα ποιο κούρεμα είναι το ιδανικό για εσένα.

Αν το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό

Στα στρογγυλά πρόσωπο ταιριάζουν περισσότερα τα κουρέματα που έχουν μύτες ή που δεν είναι ομοιόμορφα και ολόισια. Προτίμησε ένα μακρύ κούρεμα με έντονες μύτες ή διάλεξε ένα καρέ που να είναι σε Α-γραμμή (πιο μακρύ μπροστά και πιο κοντό προς τα πίσω).

Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ

Στα οβάλ πρόσωπα δείχνουν πιο ωραία τα κουρέματα σε μέτριο μήκος. Τα μακριά καρέ είναι τα ιδανικά χτενίσματα για εσένα. Μπορεί να μην σου φαίνονται πολύ παιχνιδιάρικα αλλά αυτό δεν πρέπει να σε ενοχλεί. Παίξε με τις αποχρώσεις, κάνε ανταύγειες, ή ένα ombre look και θα εντυπωσιαστείς με το πόσο πολύ θα σου πηγαίνει αυτό το μήκος. Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν πολύ οι μπούκλες καθώς δημιουργούν τις τέλειες αναλογίες στο πρόσωπό σου.

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς

Σε γυναίκες με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς (πιο φαρδύ προς τα πάνω και πιο στενό προς το πιγούνι) ταιριάζουν τέλεια πολλά μήκη και κουρέματα. Αυτό όμως που θα σου πηγαίνει ακόμα περισσότερο είναι οι αφέλειες, ανεξάρτητα από το μήκος που έχουν τα μαλλιά σου. Η Jennifer Aniston, που έχει πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, επιλέγει χωρίστρα στη μέση και δεν το κάνει τυχαία! Πίστεψέ μας αν υιοθετήσεις αφέλειες ή ένα ίσιο look με χωρίστρα στη μέση θα λατρέψεις το αποτέλεσμα και το πόσο πιο ωραίο θα δείχνει το πρόσωπό σου.

Αν το πρόσωπό σου είναι τετράγωνο

Τα τετράγωνα πρόσωπα θέλουν μαλλιά με κίνηση και χωρίς πολλές απότομες γωνίες. Κόψε τα μαλλιά σου σε μύτες αλλά φρόντισε να υιοθετήσεις ένα πιο ατημέλητο look με έντονη κίνηση. Οι αφέλειες ταιριάζουν και σε αυτά τα πρόσωπα αρκεί να είναι ελαφρώς γυρισμένες προς τα μέσα στις άκρες τους. Στα τετράγωνα πρόσωπα δείχνουν όμορφα και τα πιο μακριά κουρέματα που είναι πιο κοντά μπροστά και πιο μακριά προς τα πίσω.

Θες να αποκτήσεις μακριά μαλλιά; Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν!

Θες να αποκτήσεις κι εσύ μακριά μαλλιά για να αισθάνεσαι λίγο περισσότερο σέξυ; Οι λύση είναι να καθιερώσεις στην διατροφή σου αυτές τις τροφές και θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον στόχο σου.

Εμείς σας δίνουμε αυτό που επιθυμείτε χωρίς καν να το καταλάβετε.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Αυτού του είδους τα λαχανικά κάνουν καλό στα πάντα (χαρίζουν υγιή μαλλιά, καθαρή επιδερμίδα και επίπεδη κοιλιά). Επομένως, δεν είναι περίεργο που βοηθούν και στο να μακραίνουν τα μαλλιά σας. Βάλτε το σπανάκι, το μαρούλι και τα χόρτα στην καθημερινότητά σας και δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται.

Βάλτε τα πράσινα λαχανικά στην καθημερινότητά σας.

Σολομός και βακαλάος Ο σολομός είναι άλλη μια υπερτροφή που κάνει καλό σε όλο το σώμα. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη D και πρωτεΐνη, συστατικά που είναι απαραίτητα για δυνατά και υγιή μαλλιά. Το ίδιο ισχύει και για τον βακαλάο οποίος περιέχει μεγάλες ποσότητες βιοτίνης που κάνει καλό στα μαλλιά. Φάτε εναλλάξ τα δύο αυτά ψάρια για βραδινό (ή και μεσημεριανό) και δείτε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Ο σολομός είναι μια από τις τροφές που κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά.

Καρύδια και αμύγδαλα Αφήστε στην άκρη τα πατατάκια, τα γαριδάκια και όλα αυτά τα ανθυγιεινά σνακ. Βάλτε στην καθημερινότητά σας καρύδια και αμύγδαλα τα οποία περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη E και Ω-3 λιπαρά (ειδικά τα καρύδια). Όλα αυτά προστατεύουν τα μαλλιά σας από σπασίματα και ψαλίδα και τα κάνουν πολύ πιο δυνατά.

Καρύδια, αμύγδαλα και γενικότερα ξηροί καρποί...

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή -φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, πρωτεΐνες και πολύ νερό- είναι το κλειδί για να αισθάνεστε όμορφα. Για να δείτε, όμως, τα μαλλιά σας να μακραίνουν θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες έτσι ώστε ο οργανισμός σας να αρχίσει να απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά που του δίνετε. Το σίγουρο είναι πως θα επωφεληθείτε κι εσείς και τα μαλλιά σας από τις παραπάνω τροφές που σας είπαμε.