Οι δερματολόγοι προειδοποιούν: Αυτό είναι το σημείο του σώματος που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάς το καλοκαίρι!

Όντως τώρα;

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν: Αυτό είναι το σημείο του σώματος που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάς το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η αγαπημένη εποχή όλων . Παρ όλα αυτά πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε από τους κινδύνους που μας περιμένουν και να χρησιμοποιούμε τα σωστά αντηλιακά . Οι δερματολόγοι προειδοποιούν πως υπάρχει ένα σημείο στο σώμα μας που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό το καλοκαίρι .

Σύμφωνα με τους δερματολόγους υπάρχει ένα σημείο που οι άνθρωποι να βάλουν αντηλιακό,το κεφάλι. Έρευνες έδειξαν ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να συνδέεται με την τριχόπτωση. Ο ειδικός γιατρός Dominic Burg υποστηρίζει, σύμφωνα με το Well and Good, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορεί να προκαλέσουν στο κεφάλι μας φλεγμονή. Αυτό μπορεί να διαταράξει τον κύκλο της τρίχας επηρεάζοντας την ανάπτυξη και αναπαραγωγή της τρίχας.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να βάζετε αντηλιακό στο κεφάλι σας σε περίπτωση που ξοδεύετε αρκετό χρόνο στον ήλιο και ιδίως στις καλοκαιρινές διακοπές. Ο γιατρός, Woolery Lloyd υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύετε το κεφάλι σας στην παραλία είναι να φοράτε καπέλο. Σε όσους, όμως δεν αρέσει να φορούν καπέλο στην παραλία υπάρχει και άλλη λύση. Σύμφωνα με την δερματολόγο, Crystal Aguh, μπορείτε να ψεκάσετε το κεφάλι σας με το αντηλιακό σώματος, αρκεί να έχει έλαια και άλλα συστατικά που είναι ενυδατικά και δεν θα προκαλέσουν ξηρότητα στα μαλλιά σας.

Πηγή instyle.gr

Τα μυστικά ομορφιάς του δέρματος όταν «κραυγάζει»...SOS

Το δέρμα σας εμφανίζει σημάδια που «κραυγάζουν» SOS και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Εμείς φροντίσαμε να μάθετε όλα τα μυστικά του δέρματος για αυτές τις περιπτώσεις!

Ιδού η λύση...

Δέρμα που «τραβάει», που παρουσιάζει κοκκινίλες, ερεθισμούς και είναι θαμπό… Τι μπορεί να ανακουφίσει το αφυδατωμένο δέρμα;

Συχνά τα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα υποφέρουν από ταυτόσημα ορατά σημάδια. Το ξηρό δέρμα αποδυναμώνεται από την αλλοίωση της υδρολιπιδικής μεμβράνης, στερείται λιπίδια και υγρασία - με άλλα λόγια, λίπος και νερό. Στο αφυδατωμένο δέρμα, από την άλλη μεριά, λείπει μόνο η υγρασία. Τελικά, όμως, και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται μια ισχυρή ρουτίνα ενυδάτωσης, που αποτελείται από τη διπλή φροντίδα ενυδατικών συστατικών, για άνεση και προστασία, και προστατευτικών συστατικών, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του υδρολιπιδικού ιστού της επιδερμίδας.

Πού οφείλεται το αφυδατωμένο δέρμα;

1.Στη χρήση λανθασμένων προϊόντων. Συχνά αγοράζετε προϊόντα που σας ελκύουν σαν συσκευασίες ή γιατί μπορεί να παρασυρθήκατε από φίλες. Μέγα λάθος. Επτά στα δέκα προϊόντα που έχετε στο μπάνιο σας δεν απευθύνονται στο δικό σας δέρμα.

2.Στην ηλικία. Είναι λογικό όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα να μην είναι λαμπερό όσο στην πρώιμη νιότη μας. Μην το βάζετε κάτω, όμως. Για όλα υπάρχει λύση.

3.Σε ορμονικές αλλαγές, όπως εγκυμοσύνη ή εμμηνόπαυση. Ολα αλλάζουν από τη στιγμή που φέρνουμε στον κόσμο τα παιδιά μας ή λίγα χρόνια αργότερα, κατά την εμμηνόπαυση. Είναι λογικό η διαφορά στον οργανισμό μας να φαίνεται ακόμα και από την όψη της επιδερμίδας μας.

4.Σε κλιματολογικές αλλαγές. Αέρας, κρύο, ηλιοθεραπεία. Οταν είστε για πολλές ώρες εκτεθειμένη σε έντονο αέρα, παγετό ή συνηθίζετε να κάνετε ώρες ηλιοθεραπεία, καλό θα είναι να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας κατευθύνει σχετικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας εκτεθειμένο σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Αρκεί να θυμάστε πως είναι το πρώτο που υφίσταται την απότομη αλλαγή.

5.Σε έλλειψη βιταμινών, νερού (αφυδατωμένο). Ενα από μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι να μην πίνετε νερό συχνά μέσα στην ημέρα. Τα οφέλη του στην επιδερμίδα φαίνονται μετά την ηλικία των 30.

6.Σε λήψη φαρμάκων. Χρόνια λήψη φαρμάκων καταστρέφει το δέρμα από τις ρίζες του. Η λάμψη χάνεται και η θαμπάδα γίνεται μόνιμη.

Ποιο είναι το μυστικό ενός λαμπερού δέρματος;

1. Η ενυδάτωση. Ενυδατώνετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και αρκετό νερό. Η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου.

2. Αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια. Χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες.

3. Μειώστε το αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι μια ουσία η οποία έχει την ικανότητα να αφυδατώνει το δέρμα και γενικώς όλον τον ανθρώπινο οργανισμό με τρομερή ικανότητα. Αν θέλετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα, θα πρέπει να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε την κατανάλωση αλκοόλ στις εξόδους σας.

4.Ακολουθήστε τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς: Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας ορό αναζωογόνησης, ένα φυσικό καθαριστικό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν θα επαναφέρει τη λάμψη στο δέρμα σας.