Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος! Οι 6 πιο αποτελεσματικές συνταγές!

Εξαφάνισε τοπικό πάχος και ψωμάκια

Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος! Οι 6 πιο αποτελεσματικές συνταγές!

Φτιάξε μόνη σου εύκολα και γρήγορα κρέμα αδυνατίσματος! Οι 6 πιο αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές!

Μπορείς να απαλλαγείς από τοπικό πάχος και ψωμάκια, να κάψεις και να περιορίσεις το λίπος και συγχρόνως την κυτταρίτιδα από τα σημεία του σώματός σου που το επιθυμείς, με το να εφαρμόζεις τακτικά ορισμένες κρέμες αδυνατίσματος.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάμπολλα σκευάσματα που υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών και κάψιμο λίπους, το οποίο μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να το επιτυγχάνουν, ωστόσο πόσο ασφαλής νιώθεις να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια κρέμα από μη αγνά προϊόντα ή ακόμη χειρότερα ένα χάπι ή ένα ρόφημα αδυνατίσματος του εμπορίου;

Σου παρουσιάσουμε τις 6 καλύτερες και πιο αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές για κρέμες αδυνατίσματος που μπορείς να φτιάχνεις και να χρησιμοποιείς. Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος και απώλειας τοπικού λίπους βάσει των υλικών που ήδη διαθέτεις ή που προτίθεσαι να προμηθευτείς και ξεκίνα την προσπάθειά σου!

Αρχική επισήμανση
Προτού παρουσιάσουμε τις σπιτικές κρέμες αδυνατίσματος, να επισημάνουμε ότι οι συνταγές ενδέχεται να μην ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα φέρνουν αποτελέσματα, αλλά ότι αφενός σε κάποιες γυναίκες θα έχουν καλύτερα αδυνατιστικά αποτελέσματα συγκριτικά με άλλες αφετέρου ότι μπορεί ορισμένες να δουν την επιδερμίδα τους διαφορετική (π.χ. λίγο πιο ξηρή ή αφυδατωμένη) έπειτα από τις εφαρμογές των χειροποίητων κρεμών αδυνατίσματος. Επειδή εμείς δεν είμαστε ούτε αισθητικοί και κυρίως ούτε δερματολόγοι, άπτεται στη δική σας επιλογή το αν και ποια κρέμα αδυνατίσματος θα επιλέξετε να φτιάχνετε. Από πλευράς μας, έχουμε επιλέξει να παρουσιάσουμε κρέμες αδυνατίσματος που δεν περιέχουν περίεργα συστατικά και χημικά.

Α) Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος που εφαρμόζεται με τη μέθοδο body wrapping

1.Μάσκα σώματος για αδυνάτισμα με άργιλο

Υλικά:
1 ποτήρι νερό αποσταγμένο,
1 κουταλιά της σούπας πράσινος άργιλος,
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας φύκια βεζίκουλους και
10 σταγόνες από βάμμα ιωδίου.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Χτυπάς το αλάτι με τα φύκια σε ένα γουδί μέχρι να πάρουν μορφή πούδρας. Κατόπιν, προσθέτεις τον άργιλο και ανακατεύεις. Ζεσταίνεις το αποσταγμένο νερό σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να βράσει (θέλουμε να φτάσει περίπου στους 50 βαθμούς Κελσίου). Ρίχνεις το νερό στο μείγμα στο γουδί και ανακατεύεις μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρευστο γαλάκτωμα. Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος με αυτά τα λίγα υλικά και επάλειψε τοπικά του σώματός σου βουτώντας κομμάτια από βαμβάκι στο μείγμα. Στη συνέχεια, τυλίγεσαι με μία πλαστική μεμβράνη και σκεπάζεσαι με μια κουβέρτα για τουλάχιστον μισή ώρα. Αφαιρείς τη μεμβράνη, κάνεις ένα δροσερό ντους στο σώμα σου και βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα σώματος ή κάποιο φυσικό λαδάκι.

2. Κρέμα αδυνατίσματος με άργιλο, κατάλληλη για λιπαρό δέρμα

Υλικά:
2 κούπες νερό,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1/4 της κούπας αλάτι και
1 κούπα πράσινος άργιλος.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις τα νερό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτεις το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις. Λίγη – λίγη ρίχνεις τη σκόνη αργίλου ενώ παράλληλα ανακατεύεις απαλά με ένα πιρούνι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο περισσότερο νεράκι από τη βρύση ή λίγο περισσότερο πράσινο άργιλο, ανάλογα με το πόσο θα χρειαστεί το μείγμα για να πάρει μορφή κρέμας. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις τη χειροποίητη αδυνατιστική κρέμα να έρθει σε μία μέτρια θερμοκρασία. Κάνεις ένα ζεστό ντους ή εφαρμόζεις τοπικά ζεστές κομπρέσες προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι του δέρματός σου και να εμποτιστεί καλύτερα με τη σπιτική κρέμα. Απλώνεις την σπιτική κρέμα αδυνατίσματος με ελαιόλαδο και άργιλο στις περιοχές που θέλεις, τυλίγεσαι με μία πλαστική μεμβράνη αρκετά σφικτά αλλά όχι και ασφυκτικά και αναμένεις τουλάχιστον για 1 ώρα. Τέλος, αφαιρείς τη ζελατίνα, ξεπλένεσαι με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι της επιδερμίδας σου και απλώνεις λίγη ποσότητα από τη λοσιόν σου.

3. Κρέμα αδυνατίσματος με αβοκάντο, κατάλληλη για ξηρό δέρμα

Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο,
1 κούπα κρέμα γάλακτος και
1/4 της κούπας αλόης βέρα.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Πολτοποιείς ένα ώριμο αβοκάντο και το τοποθετείς σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις την απαιτούμενη κρέμα γάλακτος, το τζελ αλόης και ανακατεύεις. Αν το κρίνεις απαραίτητο για τη μορφή του μείγματος, μπορείς να προσθέσεις λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ή ελάχιστο νεράκι από τη βρύση. Αποσύρεις από τη φωτιά, περιμένεις μέχρι να έρθει σε μία φυσιολογική θερμοκρασία και την εφαρμόζεις με τον τρόπο που αναφέραμε στην προηγούμενη σπιτική κρέμα. Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος με αλόη, αβοκάντο και κρέμα γάλακτος, κάνε ένα ζεστό ντους, εφάρμοσέ την τοπικά, τυλίξου καλά, περίμενε τουλάχιστον 1 ώρα, κάνε ένα δροσερό ντους και τελικά ενυδάτωσε το δέρμα σου.

Β) Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος που εφαρμόζεται με μασάζ

1.Μάσκα σώματος για αδυνάτισμα με βαζελίνη

Υλικά:
100 γραμμάρια κλασική βαζελίνη,
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
10 κουταλάκια του γλυκού λανολίνη,
5 κουταλιές της σούπας ρακί ή τσίπουρο και
Μερικά φύλλα κισσού.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Σε ένα δοχείο, ρίχνεις τα φύλλα κισσού και τη ρακί ή το τσίπουρο. Χρειάζεται το μείγμα αυτό να παραμείνει σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για 2 εβδομάδες και έπειτα είναι έτοιμο για χρήση. Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα, προσθέτεις στο δοχείο αυτό τη ρίγανη, τη λανολίνη και βαζελίνη κι ανακατεύεις πολύ καλά. Κάθε φορά που θα κάνεις μπάνιο (είτε είναι καθημερινά είτε είναι 2 φορές την εβδομάδα), μετά το μπάνιο σου θα εφαρμόζεις λίγη ποσότητα από τη σπιτική κρέμα αδυνατίσματος και θα κάνεις ένα έντονο τοπικό μασάζ μέχρι αυτή να έχει απορροφηθεί. Υπολόγισε ότι θα χρειαστεί σίγουρα ένας μήνας εφαρμογής προκειμένου να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2.Μείγμα πιπεριών και λαδιού για αδυνάτισμα

Υλικά:
250 ml ελαιόλαδο,
½ κρασοπότηρο μαύρο πιπέρι σε σκόνη,
½ κρασοπότηρο μαύρο πιπέρι σε κόκκους,
½ κρασοπότηρο κόκκινο πιπέρι σε σκόνη,
½ κρασοπότηρο κόκκινο πιπέρι σε κόκκους,
½ κρασοπότηρο ροζ πιπέρι σε σκόνη,
½ κρασοπότηρο ροζ πιπέρι σε κόκκους,
½ κρασοπότηρο πράσινο πιπέρι σε σκόνη και
½ κρασοπότηρο πράσινο πιπέρι σε κόκκους.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Παίρνεις ένα γυάλινο μπουκάλι που να κλείνει καλά με καπάκι ή πώμα και ρίχνεις όλα τα υλικά με τη σειρά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς καθημερινά ή μέρα παρά μέρα μετά το μπάνιο σου το μείγμα αυτό, ανακινώντας αρχικά το μπουκάλι και κάνοντας εν συνεχεία ένα έντονο μασάζ τοπικά. Μπορείς να αφήνεις το μείγμα για όση περισσότερη ώρα γίνεται, π.χ. όση ώρα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού σου ή ετοιμάζεσαι έπειτα από το μπάνιο σου. Μετά το αφαιρείς με δροσερό νεράκι και ενυδατώνεις με τη λοσιόν σώματος που διαθέτεις.

3.Λοσιόν σώματος για αδυνάτισμα με αιθέρια έλαια

Υλικά:
10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο θυμαριού,
10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού,
10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο καμφοράς,
½ ποτήρι από φουντουκέλαιο (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ίδια ποσότητα από ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο),
2 κουταλιές της σούπας από φύλα ελιάς που τα έχεις ψιλοκόψει,
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες και
1 κάστανο βρασμένο και αποφλοιωμένο.

Εκτέλεση & Εφαρμογή:
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς καλά έως ότου δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ομογενοποιημένο μείγμα. Τοποθετείς το μείγμα που θα προκύψει σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο και περιμένεις 1 εβδομάδα. Μόλις περάσουν οι 7 ημέρες, με μία γάζα σουρώνεις την κρέμα σε ένα άλλο δοχείο, δηλαδή σε εκείνο που θα θέλεις να την αποθηκεύσεις για να την εφαρμόζεις. Κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου σου, λοιπόν, φρόντιζε να έχεις ζεστό νεράκι, να έχεις πρώτα τρίψει το σώμα σου με ένα φυσικό σφουγγάρι κι έπειτα, αφού έχεις στεγνωθεί καλά με την πετσέτα σου, να απλώνεις λίγη από την ενυδατική και αδυνατιστική λοσιόν σώματος στα σημεία που επιθυμείς κάνοντας έντονες κινήσεις μασάζ. Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος με αυτά τα υλικά, κάνε μασάζ στα σημεία που την έχεις απλώσει μέχρι να απορροφηθεί, φόρεσε έπειτα ένα ζεστό κολάν ή και σκεπάσου για 45 λεπτά τουλάχιστον με μία κουβέρτα και εν τέλει ξέπλυνε το προϊόν με δροσερό νεράκι. Μέσα σε λίγες εφαρμογές θα φανούν τα αποτελέσματα!

Συμβουλή για τις σπιτικές κρέμες αδυνατίσματος
Φτιάξε μόνη σου κρέμα αδυνατίσματος βάσει των υλικών που διαθέτεις ή που προτίθεσαι να αγοράσεις και εφάρμοσέ τη σύμφωνα με τους δύο τρόπους που σου δώσαμε: είτε μέσω τυλίγματος των περιοχών του σώματός σου με πλαστική μεμβράνη (body wrapping) είτε με το έντονο τοπικό μασάζ και την εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού!

Μην ξεχνάς ότι για καλύτερα αποτελέσματα είναι απαραίτητο να προσέχεις τη διατροφή σου (περιόρισε τα τηγανητά σε 1 φορά ανά εβδομάδα, τα βαριά λιπαρά φαγητά σε 1 ανά 3 εβδομάδες και κόψε εντελώς τα αναψυκτικά) και να αθλείσαι τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα από μισή ωρίτσα!

DIY scrub που θα σε απαλλάξει από τις ραγάδες!

Οι ραγάδες είναι ένα σοβαρό πρόβλήμα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες.

Υπάρχουν τρόποι για να τις αποφύγεις και εμείς σου έχουμε έναν φυσικό τρόπο με φυσικά υλικά που θα σου αλλάξει τη ζωή!

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας κόκους καφέ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ανακαταεύεις τους κόκους καφέ με το ελαιόλαδο και φτιαχνεις ένα μείγμα. Το μείγμα αυτό θα το τοποθετήσεις στην προβληματική περιοχή και θα το αφήσεις για 20 λεπτά. Μετα θα ξεβγάλεις το μείγμα με καυτό νερό και θα τοποθετήσεις την κρέμα σώματος που προτιμάς.

Επανέλαβε το ίδιο μια φορα την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα σε συγκλονίσουν!