Μικροβίωμα... αυτός ο πολύτιμος σύμμαχος!

Μικροβίωμα... αυτός ο πολύτιμος σύμμαχος!

Για εμάς τις γυναίκες η φροντίδα στο μπάνιο εκτός από χαλαρωτικές στιγμές είναι και κάτι παραπάνω! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο συνεχώς αναζητούμε την κατάλληλη περιποίηση, που θα φροντίσει απαλά την επιδερμίδα μας μέσα από μια σύνθεση, η οποία θα σέβεται το μικροβίωμά της. Και εάν αναρωτιέσαι γιατί το μικροβίωμα είναι τόσο σημαντικό, σου εξηγώ αμέσως το λόγο.

Όλα για το μικροβίωμα!

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε ένα σύνολο μικροοργανισμών φιλοξενείται στο σώμα μας, το οποίο μας προστατεύει από βλαβερούς μικροοργανισμούς θωρακίζοντας τον οργανισμό μας. Αυτό είναι το μικροβίωμα. Μάλιστα ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς έχει το δικό της ξεχωριστό και μοναδικό μικροβίωμα το οποίο προσαρμόζεται με βάση το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και τον τρόπο ζωής που έχουμε υιοθετήσει. Με απλά λόγια λοιπόν το μικροβίωμα είναι η εξωτερική προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας, που τη θωρακίζει σε καθημερινή βάση από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας αλλά και από συγκεκριμένες τελετουργίες περιποίησης όπως η αποτρίχωση και η απολέπιση. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να στηρίζεται στην προστασία του μικροβιώματος.

Πως μπορείς να το προστατέψεις;

Σε αυτό θα βρεις συμμάχους σου το νέο αφρόλουτρο Dove Deeply Nourishing αλλά και όλα τα αφρόλουτρα Dove, τα οποία εκτός από την ευεργετική σύνθεση για την επιδερμίδα σου παράλληλα σέβονται το πολύτιμο μικροβίωμά της. Πως το κάνουν αυτό;

Πολύ απλά... χάρη στους ήπιους καθαριστικούς παράγοντες που περιέχονται στην σύνθεσή τους αλλά και στο ισορροπημένο PH, τα αφρόλουτρα Dove περιποιούνται απαλά την επιδερμίδα σου και τη θρέφουν, ενώ σέβονται το μικροβίωμά της! Σε όλα αυτά πρόσθεσε το 1/4 ενυδατικής κρέμας που χαρίζει στην επιδερμίδα σου τη φροντίδα που τόσο έχει ανάγκη αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή! Με αυτόν τον τρόπο, ενώ εσύ χαλαρώνεις, η φροντίδα στο μπάνιο αποκτά μια νέα διάσταση και γίνεται ακόμη πιο φιλική προς την επιδερμίδα σου!