Πόση διάρκεια ζωής έχουν τα καλλυντικά μας; Όλη η αλήθεια!

Αποχωριστείτε τα από το νεσεσέρ σας...

Πόση διάρκεια ζωής έχουν τα καλλυντικά μας; Όλη η αλήθεια!

Πόση διάρκεια ζωής έχουν τα καλλυντικά μας; Μάθετε όλη την αλήθεια μόνο στο youweekly.gr!

Η κρέμα σας έχει παράξενη υφή; Η μάσκαρα μυρίζει περίεργα; Το μέικαπ μοιάζει«νερωμένο»; Αν η ζωή των αγαπημένων σας προϊόντων έφτασε στο τέλος της, αποχωριστείτε τα πριν το νεσεσέρ σας μετατραπεί σε… οίκο βακτηρίων!

Δείτε αναλυτικά:

Κραγιόν: Οι περισσότερες εταιρείες τούς δίνουν διάρκεια ζωής 1-2 χρόνια. Οι ειδικοί επιμένουν ότι δεν αλλοιώνονται ακόμα κι αν περάσουν 4 χρόνια! Η συμβουλή μας: Αν το κραγιόν σας μυρίζει περίεργα, πετάξτε το.
Μάσκαρα: Tέσσερις μήνες το πολύ. Το προϊόν με τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Θα τη συντομεύσετε ακόμα περισσότερο αν δεν εγκαταλείψετε την -κακή- συνήθεια να ανεβοκατεβάζετε το βουρτσάκι στη θήκη του για να γεμίσει περισσότερο προϊόν. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να προσθέσετε αέρα που θα ξηράνει το περιεχόμενο.
Μέικαπ: Ενα υγρό μέικαπ διαρκεί από 6 έως και 8 μήνες αν η συσκευασία του έχει αντλία. Ενα μέικαπ με κρεμώδη υφή (π.χ. κόμπακτ), αν έχει ως βάση το νερό, δεν ξεπερνά σε διάρκεια τους 12 μήνες. Αν έχει ως βάση το λάδι, μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, περίπου 18 μήνες. Τα συστατικά των τελευταίων, πάντως, έχουν την τάση να διαχωρίζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν χαλάσει, απλώς χρειάζεται να τα ανακινήσετε καλά πριν τη χρήση.
Σφουγγαράκια λατέξ: Το ιδανικό «σπίτι» για τα βακτηρίδια. Μην ξεχνάτε να σαπουνίζετε τα σφουγγαράκια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να τα αντικαθιστάτε κάθε μήνα.
Βερνίκια νυχιών: Εξαρτάται από την ποιότητά τους. Συνήθως διαρκούν μέχρι 12 μήνες.
Κρέμες προσώπου, ματιών, οροί: Οι συνθέσεις που κυκλοφορούν σε συσκευασία με αντλία ή σε σωληνάριο έχουν διάρκεια ζωής από 1 χρόνο (οι κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά) έως 18 μήνες (οι απλές ενυδατικές κρέμες). Οι κρέμες σε βαζάκι διατηρούνται λιγότερο, 6-8 μήνες. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε την ειδική σπάτουλα και όχι τα δάχτυλά σας για να πάρετε κρέμα από το βαζάκι.
Καλλυντικά κατά της ακμής: Τα ενεργά συστατικά που καταπολεμούν την ακμή (π.χ το σαλικυλικό οξύ) αλλοιώνονται 4-6 μήνες αφότου ανοιχτεί το προϊόν. Αν το διατηρήσετε στο ψυγείο, θα παρατείνετε για λίγο ακόμα τη ζωή του.
Προϊόντα scrub: Οι συνθέσεις με απολεπιστικούς κόκκους έχουν διάρκεια ζωής περίπου 2 χρόνια.
Αντηλιακά: Αν δεν έχουν ανοιχτεί η διάρκειά τους συχνά ξεπερνά τον 1 χρόνο. Αν όμως σας περίσσεψε αντηλιακό από αυτό που είχατε χρησιμοποιήσει το καλοκαίρι, μην το κρατήσετε για το επόμενο. Πετάξτε το.
Δείγματα κρέμας σε φακελάκι: 1 μέρα!
Μην ξεχνάτε:
α καλλυντικά «χωρίς συντηρητικά» είναι τα πλέον ευπαθή.
α περισσότερα καλλυντικά, αν φυλαχτούν σε ένα ντουλάπι χωρίς ζέστη και υγρασία (επομένως όχι στο μπάνιο) και δεν ανοιχτούν, έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια.
*Μην κρατάτε τις κρέμες σας στο ψυγείο! Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα έχουν δοκιμαστεί να αντέχουν στις συνηθισμένες μεταβολές της θερμοκρασίας, η συνεχής παραμονή τους όμως σε ακραίες συνθήκες -όπως είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου- μειώνει τον χρόνο ζωής τους, δεν τον παρατείνει!
ια να θυμάστε πόσο καιρό χρησιμοποιείτε ένα καλλυντικό, κολλήστε ένα στίκερ με την ημερομηνία που το πρωτοανοίξατε.
α καλλυντικά που περιέχουν ευάλωτα συστατικά όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη ή το γλυκολικό οξύ αλλοιώνονται ή ξεθυμαίνουν γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις με τη μάσκαρα!

Γυναίκες είμαστε και λάθη...δεν κάνουμε συνήθως αλλά τυχαίνει να κάνουμε καμιά φορά στο μακιγιάζ μας. Κορίτσια προσοχή παρακαλώ σε αυτά τα θέματα! Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις με την μάσκαρα!

Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση να μαθαίνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε!

1. Βάζεις- Βγάζεις το βουρτσάκι
Γίνεται σχεδόν ασυνείδητα τις περισσότερες φορές όμως, με το να βγάζεις- βάζεις το βουρτσάκι, το tube γεμίζει αέρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, απ' ότι συνήθως.

2. Τη δανίζεσαι και τη δανείζεις
Ευλογία να μοιράζεσαι τα πράγματά σου, αλλά κάτι τέτοιο στην περίπτωση των καλλυντικών μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία. Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε κλειστά-μη χρησιμοποιημένα καλλυντικά, αλλά σε όλες αυτές τις φορές που δανείστηκες και δάνεισες τη μάσκαρά σου σε κάποια φίλη κολλητή ή αδερφή. Δεν θα συμβεί πάντα, αλλά μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, όπως ερεθισμοί, φλεγμονές, επιπεφυκίτιδες, επιβαρύνοντας την υγεία των βλεφαρίδων σου.

3. Το παρακάνεις με την ποσότητα
«Less is more» ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς στο μακιγιάζ σου, πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη μάσκαρα στα χέρια σου και ξεκινάς με τις στρώσεις. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές- aka να περάσεις τιε βλεφαρίδες σου με πολλές στρώσεις- προκειμένου να πετύχεις ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Τρεις στρώσεις αρκούν για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό look. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την καμπυλώτητα και την πυκνότητα που έχουν ήδη οι βλεφαρίδες σου.