Έχεις λιπαρότητα στην επιδερμίδα; 3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Τσέκαρε τι να αποφύγεις...

Έχεις λιπαρότητα στην επιδερμίδα; 3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όπως και κάθε τύπος επιδερμίδας. Εσύ έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αν ναι δες τι ΔΕΝ πρέπει με τίποτα να κάνεις...

Κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, δε χρειάζεται να σου εξηγήσω τι σημαίνει υπερβολική έκκριση σμήγματος, ενοχλητική γυαλάδα, διεσταλμένοι πόροι, σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Παρά τη δυσκολία, όμως, (ίσως να είναι ο πιο δύσκολος τύπος επιδερμίδας), υπάρχουν μερικά πράγμα που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου να τη φροντίσεις σωστά και να τη δεις να βελτιώνεται κάθε μέρα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό


Αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης δεν χρειάζεται να σου αναλύσω ξανά τους λόγους που πρέπει να φοράς αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι.

Και όσο κι αν πιστεύεις πως το αντηλιακό θα πέσει «βαρύ» πάνω στη λιπαρή επιδερμίδα σου, έρχομαι να σου πω, πως στην αγορά υπάρχουν αντηλιακές κρέμες ειδικά για τις λιπαρές επιδερμίδες που όχι μόνο προστατεύουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση, αλλά αφήνουν ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα που θα διαρκέσει αρκετές ώρες. Φυσικά, μπορείς να επενδύσεις σε ένα αντηλιακό με χρώμα για κάλυψη και προστασία.


Μην παραλείπεις τον καθαρισμό και την ενυδάτωση


Κάθε επιδερμίδα έχει ανάγκη από πλούσια ενυδάτωση και η λιπαρή δεν αποτελεί εξαίρεση, πάντα όμως, με τους σωστούς- εξειδικευμένους συμμάχους. Μετά τον καθαρισμό, λοιπόν, που απομακρύνει τα φυσικά έλαια και τα νεκρά κύτταρα, η ενυδάτωση είναι το δεύτερο και πιο σημαντικό βήμα. Επανορθώνει τον προστατευτικό επιδερμιδικό φραγμό, ενδυναμώνοντας την επιδερμίδα ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, σταματώντας παράλληλα την υπερβολική ποσότητα σμήγματος, που είναι υπεύθυνο για τη γυαλάδα και τις εξάρσεις ακμής. Φυσικά, μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι σωστά πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.



Μην πειράζεις συνέχεια το πρόσωπό σου


Όσο απολαυστικό κι αν είναι να σπας τα σπυράκια με τα δάχτυλά σου, άλλο τόσο καταστροφικό είναι για την επιδερμίδα σου. Κι αυτό γιατί, μετά, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, εκτός από τα σημάδια της ακμής, πρέπει να αντιμετωπίσεις και τα βακτήρια που μεταφέρονται από τα χέρια σου, στο πρόσωπό σου. Τώρα, όσο αφορά τη λιπαρότητα και την ενοχλητική γυαλάδα , αντί να ακουμπάς συνέχεια με τα χέρια σου ή να χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτες ειδικά στην T-ζώνη, βάλε στη ρουτίνα σου τα blotting papers aka ειδικά χαρτάκια κατά της λιπαρότητας που απορροφούν το υπερβολικό σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα με μία ματ όψη.


ΥΓ. Αν έχεις έντονα λιπαρή επιδερμίδα ή ενεργή ακμή, οι επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα στο δερματολόγο επιβάλλονται.

Κορίτσια προσοχή! Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για την πιο λαμπερή επιδερμίδα!

"Κρυφά" μυστικά για τέλειο δέρμα!

Θέλεις να έχεις νεανική εμφάνιση και λάμψη στην επιδερμίδα σου; Δες τα "κρυφά" μυστικά τώρα!

Ακολούθησε τις συμβουλές των κορυφαίων ειδικών, αυτών που γνωρίζουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά για τέλειο δέρμα!

Καθάρισε βαθιά το πρόσωπό σου

«Μια ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση από τα χέρια μιας επαγγελματία αισθητικού βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνει τους ιστούς, οδηγεί σε άμεση βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και απομακρύνει τις τοξίνες» τονίζει η αισθητικός Αγγελική Αργύρη. Αυτή η απολαυστική διαδικασία έχει την ικανότητα να διοχετεύει το λίπος μακριά από το πρόσωπο και να ενισχύει την άμυνα του δέρματος κατά των λοιμώξεων. Μαζί, αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι σβήνει τις ρυτίδες.

Κάνε μασάζ με την κρέμα σου
Η αισθητικός των διασημοτήτων Αnastasia Achileos προτείνει: «Το μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα, καθώς επιτρέπει στο νερό να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες και να παραμένει εκεί. Ξυπνάει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του στρες, την αποτοξίνωση των κυττάρων και την αποσυμφόρηση των ιστών. Άπλωσε αρχικά την ανάλογη κρέμα ταμπονάροντας με τις παλάμες και στη συνέχεια τσίμπησε το πρόσωπό σου με τα δάχτυλα».

Λάμψε στη στιγμή
Η Γαλλίδα γκουρού της ομορφιάς Sylvie Chantecaille προτείνει μία σπιτική θεραπεία για την κουρασμένη από το στρες επιδερμίδα: ανακάτεψε καλά 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με 3 κουταλάκια ελαιόλαδο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Τρίψε δυνατά την επιδερμίδα σου με αυτό το μείγμα και στη συνέχεια καθάρισε με ροδόνερο. Αμέσως μετά χρησιμοποίησε ένα primer, μια διορθωτική κρέμα άμεσης μεταμόρφωσης, ή μία κρέμα CC που συνδυάζει ενυδάτωση και ελαφριά κάλυψη ή ένα make up με αντιγηραντική δράση.