Πώς να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου την περίοδο των γιορτών

Για να λάμπετε κατά την διάρκεια όλης της ημέρας!

Πώς να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου την περίοδο των γιορτών

Πώς πρέπει να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου για να λάμπεις κατά την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο;

Τα Χριστούγεννα όλο και πλησιάζουν και όλες θέλουμε το δέρμα μας να λάμπει και να δείχνει υγιέστατο για τις γιορτές, καθώς τα ξενύχτια έρχονται.

Μια ειδικός για το δέρμα, αποκαλύπτει ποια είναι όλα τα κόλπα που πρέπει να γνωρίζεται για να είναι υγιές το δέρμα σας αυτή την περίοδο.

Απολέπιση

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φροντίσεις ένα κουρασμένο δέρμα που αμέσως θα δείξει πιο ξεκούραστο και υγιές.

Μια απολέπιση σε συνδυασμό με ενυδάτωση θα σου δώσει μια φυσική λάμψη. Το make up θα στρώνει καλύτερα και θα διαρκεί περισσότερο σε ενυδατωμένο δέρμα και έτσι δεν θα ανησυχείτε αν έχετε λαμπερό δέρμα.

Σε συνδυασμό με την απολέπιση θα μπορούσατε να βάλετε και μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό έτσι ώστε το δέρμα σας να μείνει απαλό.

2. Αν η κούραση φαίνεται στο δέρμα σας να τι πρέπει να κάνετε

Το δέρμα μας δείχνει αμέσως τα αποτελέσματα του αν το φροντίσουμε. Μια καλή διατροφή με βιταμίνες θα δείξει αμέσως την λάμψη στο πρόσωπο μας.

Τα superfood έχουν μπει για τα καλά στις βιομηχανίες και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα βάλετε στην διατροφή σας.

3. Κοιμηθείτε περισσότερο

Ονομάζεται ωραία κοιμωμένη για έναν λόγο! Το δέρμα σας και ο οργανισμός σας χρειάζεται ύπνο. Έτσι αν κοιμάστε λιγότερο αυτό φαίνεται πάνω σας/

Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο βάλτε μια μάσκα προσώπου στην βραδινή ρουτίνα σας και αφήστε την όλο το βράδυ. Αμέσως θα ξεχωρίσετε.

4. Ξεβαφτείτε στο τέλος της ημέρας.

Μην ξεχνάτε ποτέ να αφαιρείτε το make up σας το βράδυ για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Αν δεν το καθαρίσετε όλη «βρωμιά» και η κούραση της ημέρας θα κλείσει τους πόρους σας και θα σας δημιουργήσει προβλήματα.

I’ve got blemish-prone skin and the festive season really exacerbates my problems. Is there anything I can do to stop this happening?

5.Αν έχετε λιπαρό δέρμα με ακμή να τι μπορείτε να κάνετε

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και έχετε ακμή πρέπει να πιείτε πολύ νερό. Τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.Οι τοξίνες θα φύγουν από τον οργανισμό σας και θα λάμψετε.

Συχνά να καθαρίζετε το δέρμα σας και τους φραγμένους πόρους. Δυο φορές την ημέρας καθαρίζετε το πρόσωπο σας και ενυδατώστε το με μια κρέμα.

Τι άλλο πρέπει να κάνετε

Φορέστε κρέμα ματιών ή βάλετε μια παγωμένη σακούλα τσάι στο πρόσωπο σας. Θα ανανεώσετε την περιοχή.

Να φοράτε μια ματ κρέμα με SPF - Θα σας βοηθήσει να λάμπετε

Να κάνετε μάσκα μια φορά την εβδομάδα ή δυο αν το χρειάζεστε

What are your go-to beauty tips for making tired skin look more awake?

Αφού φροντίσετε το δέρμα σας δείτε και ποιο είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για τα Χριστούγεννα

Βόμβα αντιγήρανσης: Σπιτική μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι

Η σούπερ βόμβα αντιγήρανσης! Σπιτική μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι...

Αυτή η μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι λόγω του συνδυασμού αυτών των δύο συστατικών αποτελεί μια βόμβα αντιγήρανσης και απευθύνεται συνήθως σε γυναίκες που έχουν έντονες ρυτίδες.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου μας την μαλακώνει και απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα. Εάν λοιπόν θέλετε να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου, φυσικά δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτή την μάσκα προσώπου με κακάο και γιαούρτι δυο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα.

Για την αντιγηραντική μάσκα προσώπου με κακάο θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι κακάο
½ φλιτζάνι γιαούρτι


Για να φτιάξετε την μάσκα προσώπου βάλτε τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργεί μια ομογενοποιημένη κρέμα. Αυτή την κρέμα απλώστε την για 15 λεπτά σε καθαρή επιδερμίδα προσώπου. Έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Το μυστικό για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα είναι ο καθαρισμός! Έχουμε τον τρόπο για άμεσα αποτελέσματα!

Μάσκα ομορφιάς με 3 θαυματουργά υλικά! Μέλι κανέλα και ελαιόλαδο!

Μια μάσκα ομορφιάς που θα κάνει θαύματα στο πρόσωπό σας, είναι εδώ και με μόνο 3 υλικά, μέλι, κανέλα και ελαιόλαδο!

Θα σας αφήσει νεότερες, ενυδατωμένες και με περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας, αφού είναι από σπιτικά, φθηνά υλικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα μας και φυσικά να τα φτιάξετε μόνες σας!

Υλικά
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Αφού ανακατέψουμε τα υλικά, απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών με απαλές κινήσεις. Την αφήνουμε να δράσει 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Οι ευεργετικές αυτές ιδιότητες των 3 αυτών συστατικών έχουν θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα μας, διατηρώντας τη φυσική λάμψη και προλαμβάνοντας την δημιουργία ρυτίδων!

Τα οφέλη του κάθε υλικού

Κανέλα
Έχει ένα συστατικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα. Η μυρωδιά της και μόνο, μας χαρίζει ευεξία και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενώ τονώνει και την ερωτική μας διάθεση.

Μέλι
Χρησιμοποιείται συχνά ως καλλυντικό με αντισηπτική και επουλωτική δράση για το δέρμα.

Ελαιόλαδο
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη, αποτελεί σύμμαχο όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την εξωτερική μας ομορφιά!

Συμβουλή: Υπάρχει περίπτωση να αισθανθείτε μια περίεργη θερμότητα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της μάσκας, όμως είναι απολύτως φυσιολογικό και δε πρέπει να σας τρομάξει! Μόνο αν νιώσετε έντονο τσούξιμο ή κάψιμο σημαίνει ότι κάποιο από τα συστατικά σας προκαλεί ευαισθησία και τότε καλύτερο θα ήταν να αφαιρέσετε τη μάσκα.

DIY: Φτιάξε μόνη σου εύκολα μάσκα σώματος με σοκολάτα και μέλι!