10 πρωτότυπες ιδέες για να κάνεις στο μανικιούρ των Χριστουγέννων

Όμορφα σχέδια και χρώματα!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
10 πρωτότυπες ιδέες για να κάνεις στο μανικιούρ των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς σου παρουσιάζουμε 10 πρωτότυπες ιδέες για να κάνεις στο μανικιούρ σου αν δεν έχεις βρει ακόμα σχέδιο.

Η απόφαση για το μανικιούρ είναι γενικά μια δύσκολη περίπτωση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το γιορτινό σου σχέδιο που επιτρέπεται να κάνεις κάτι πιο..extreme.

Σχέδια, glitter και λάμψη επικρατούν στα σχέδια και είναι η μόνη περίοδος που μπορείς να δοκιμάσεις όποια υπερβολή θέλεις.

Εμείς εδώ στο youweekly.gr, σου βρήκαμε μερικά σχέδια για να πάρεις μια ιδέα και να διαλέξεις ποιο θέλεις να κάνεις.

Χριστούγεννα μόδα

νύχια Χριστούγεννα

μανικιούρ Χριστούγεννα

σχέδια για νύχια

Χριστουγεννιάτικα νύχια

Χριστούγεννα εκπτώσεις

Χριστούγεννα πεντικιούρ

Χριστούγεννα tips για νύχια

σχέδια για νύχια

ιδέες για νύχια

Εντωμεταξύ δες τι δώρα μπορείς να κάνεις στα Χριστούγεννα στον αγαπημένο σου

Αυτές είναι τα top 11 tips για να έχεις πάντα όμορφα και περιποιημένα νύχια!

Διάβασε όλα τα μυστικά! Αυτά είναι τα top 11 tips για να έχεις πάντα όμορφα και περιποιημένα νύχια! Εάν λατρεύεις και εσύ τα υπέροχα νύχια πρέπει να τα διαβάσεις!

1. Να κάνω γαλλικό μανικιούρ;

Είσαι λάτρης του γαλλικού μανικιούρ; Αυτό το απαλό ροζ βερνίκι με τη λευκή άκρη μπορεί να χαρακτηριστεί είτε κλασικό είτε παλιομοδίτικο, ανάλογα από το ποιον ρωτάς, Αν αγαπάς αυτό το λουκ, θα χαρείς να μάθεις ότι κάνει τα νύχια να δείχνουν πιο μακριά. Και οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι η πιο σωστή επιλογή για 2. «σοβαρές» εμφανίσεις, όπως μια συνέντευξη για δουλειά.

2. Πόσο «αντέχουν» το gel και το ημιμόνιμο μανικιούρ;
Μπορεί τα τρελά σου χόμπι να καταστρέφουν τα νύχια σου; Ένα μανικιούρ με gel ή ένα ημιμόνιμο έχει την ικανότητα να σου προσφέρει δύο με τρεις εβδομάδες λαμπερά νύχια χωρίς ξεφτίσματα. Και οι δύο τύποι απαιτούν αρκετές στρώσεις βερνικιού που χρειάζεται να μπει κάτω από μια ειδική λάμπα. Και πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσεις έναν επαγγελματία για να αφαιρέσει αυτά τα σκληρά βερνίκια.

3. Πώς θα βρεις το έντονο χρώμα που ταιριάζει με την επιδερμίδα σου
Το κόκκινο του κερασιού θα σε κάνει να δείχνεις χλωμή σαν βαμπίρ ή σούπερ σέξι; Η απάντηση βρίσκεται στην απόχρωση της επιδερμίδας σου.Για δέρματα ανοιχτόχρωμα, διάλεξε ροζ nude, σκούρο βιολετί, φούξια ή εκείνο το κόκκινο του κερασιού.
Για δέρματα με κιτρινωπό ή πιο σκούρο τόνο, τα ροζ μπεζ ή λευκό nude, τα σοκολατί και τα κοραλί. Δοκίμασε καινούργιες αποχρώσεις σε ένα καθαρό κομμάτι σελοτέιπ κολλημένο στο νύχι σου.

4. Το σχήμα που κολακεύει το χέρι
Θα πρέπει τα νύχια σου να είναι κοντά και τετράγωνα ή μακριά και μυτερά; Μπορείς να πας εκ του ασφαλούς με ένα οβάλ σχήμα, το οποίο κολακεύει τα περισσότερα χέρια.
Αν θέλεις να «μαλακώσεις» την εμφάνισή σου, δοκίμασε ένα στρογγυλό σχήμα.
Τα τετράγωνα νύχια δείχνουν καλύτερα στα μακριά δάχτυλα.
Ένα «squoval» σχήμα μοιάζει με το τετράγωνο όμως έχει στρογγυλεμένες γωνίες.
Η επιλογή των μυτερών νυχιών είναι πιο τολμηρή και κάνει τα δάχτυλά σου να δείχνουν μακρύτερα.

5. Τα ροζ περλέ δείχνουν καλύτερα στα μακριά νύχια
Τα γυαλιστερά ή περλέ βερνίκια νυχιών μπορεί να κρατούν περισσότερο από τα ματ. Και ένα ουδέτερο χρώμα -ανοιχτό ροζ ή ένα όμορφο κρεμ- κάνει λιγότερο εμφανείς τις ατέλειες και τα πετσάκια. Για να φτιάξεις τα νύχια σου στο σπίτι, χρησιμοποιήσε μια επιπλέον στρώση top coat (αντί για οποιοδήποτε παλιό διαφανές βερνίκι). Δύο λεπτές στρώσεις είναι λιγότερο πιθανό να ξεφλουδίσουν απ’ ό,τι μία παχιά.

6. Πώς να βάψεις τα μπλε και τα έντονα χρώματα
Για να έχεις τέλειο μανικιούρ με έντονα χρώματα, τα νύχια σου θα πρέπει να είναι φρεσκοβαμένα και χωρίς ατέλειες, ώστε το χρώμα τους να είναι το μόνο πράγμα που θα τραβά την προσοχή. Μπορεί επίσης να χρειάζεται να ανανεώνεις το μανικιούρ σου λίγο πιο σύντομα συγκριτικά με τα πιο ήσυχα χρώματα. Είναι ευκολότερο να φανούν τα σημεία όπου έχουν μεγαλώσει τα νύχια σου, αποκαλύπτοντας το ουδέτερο χρώμα στη βάση τους.

7. Τα ψεύτικα νύχια είναι μια έξυπνη κάλυψη
Τα extensions νυχιών μπορούν να κρύψουν αδύναμα, χαλασμένα ή σπασμένα νύχια. Θα πρέπει όμως να πηγαίνεις συχνά για επαγγελματική περιποίηση ώστε να δείχνουν συνέχεια όμορφα. Και ίσως τα ψεύτικα νύχια να βλάψουν ακόμη περισσότερα τα δικά σου. Τα υγρά, χαλαρά ή ξεφλουδισμένα ακρυλικά νύχια μπορεί να παγιδέψουν υγρασία και να σου προκαλέσουν κάποια μόλυνση. Βγάζε που και που τα ψεύτικα νύχια για να διατηρήσεις υγιή τα δικά σου.

8. Φόρα αντηλιακό όταν κάνεις επαγγελματικό μανικιούρ
Ένα μανικιούρ δεν θα έπρεπε να σε θέτει σε κίνδυνο για ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος. Και κάποιοι γιατροί ανησυχούν πως όταν βάζεις συχνά τα χέρια σου κάτω από λάμπες UV θα μπορούσε να συμβεί ακριβώς αυτό. Οι λάμπες χρησιμοποιούν τις ίδιες ακτίνες UV που εκπέμπει ο ήλιος ή το σολάριουμ. Οπότε άπλωσε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος στα χέρια σου. Και ρώτησε αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανεμιστήρα ή να αφήσεις τα νύχια σου ναστεγνώσουν φυσικά.

9. Προνόησε για να σώσεις τα νύχια σου
Πρόλαβε εκείνη τη στιγμή του “ουπς!”. Πριν το μανικιούρ σου βγάλε το πορτοφόλι σου και τα κλειδιά του αυτοκινήτου από την τσάντα σου. Δεν επιτρέπεται το ψάξιμο μέσα στην τσάντα με φρεσκοβαμένα νύχια! Εάν έχεις πανωφόρι φόρεσέ το πριν τη φάση του βερνικιού για να αποφύγεις να λερώσεις τα μανίκια με μανό αργότερα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις προστατευτικό λάδι για τα έτοιμα νύχια σου. Μειώνει τις πιθανότητες να μουτζουρωθεί το τέλειος μανικιούρ σου.

10. Γρήγορη επιδιόρθωση για μουτζούρα ή ξεφλούδισμα
Μια μουτζούρα ή ένα ξεφλούδισμα αφού τελειώσεις με το μανικιούρ σου μπορεί να σε εκνευρίσει. Μην ανησυχείς. Βρέξε με λίγο ασετόν το προβληματικό σημείο και λείανε την επιφάνεια του νυχιού. Όταν στεγνώσει, γέμισε την περιοχή με παρόμοιο βερνίκι. Άπλωσε στη συνέχεια ένα καινούργιο στρώμα γυαλιστικού και ένα διαφανές top coat. Περίμενε 10 λεπτά για να στεγνώσει.

11. Πρώτες βοήθειες για σπασμένα νύχια
Κόψε λωρίδες χαρτιού από ένα σακουλάκι τσαγιού για να δώσεις μια επιπλέον υποστήριξη σε ένα σπασμένο ή χαλασμένο νύχι μέχρι να μεγαλώσει. Άπλωσε βάση σε ένα καθαρό, στεγνό νύχι, ύγρανε τις λωρίδες με το ίδιο γυαλιστικό και τύλιξέ τις γύρω από το νύχι. Στρώσε το έργο σου με ένα ξυλάκι μανικιούρ και σφράγισέ το με άλλη μία στρώση βερνικιού.

Κορίτσια δείτε τα 7 tips ομορφιάς που ακολουθούν όλες οι παριζιάνες και δείχνουν πάντα τέλειες!

Οι παριζιάνες φημίζονται για το στυλ τους ,δείτε και εσείς τα 7 tips που ακολουθούν και δείχνουν πάντα τέλειες!

1 ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ
Μολονότι οι Γάλλοι ξεχωρίζουν για την τεμπελιά τους στο θέμα της γυμναστικής, μία σωστή Παριζιάνα ακολουθεί μια μεσογειακού τύπου διατροφή που αποτελείται από φρέσκα λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς.

2 ΣΩΣΤΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Νέρο, νερό και πάλι νερό. Τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα για να ενυδατώσουν το σώμα σου, να σου δώσουν ενέργεια και να προστατεύουν τον εγκέφαλό σου.

3 ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΟΡΑΣ
Η Γαλλία φημίζεται για τα αρώματά της και έχει μία μακρά ιστορία πίσω από αυτά. Χαρακτηριστικό μιας Παριζιάνας είναι το άρωμά της. Βρες, λοιπόν, κι εσύ το άρωμα που σου ταιριάζει και φόρα το πάντα και παντού για να σε ξεχωρίζουν από αυτό.

4 ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ

Οι Παριζιάνες αφιερώνουν πολύύύ χρόνο στη περιποίηση του δέρματός τους. Μην παραμελείς το μποτέ της εβδομάδας και αφιέρωσε στο δέρμα τον απαραίτητο χρόνο κάνοντας απολέπιση, καθαρισμό και φυσικά ενυδάτωση!

5 ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Μία Παριζιάνα επιλέγει να αναδείξει τα χαρακτηριστηκά της με ένα φυσικό μακιγιάζ που δεν τα αλλιώνει.Έτσι, αποφεύγει το έντονο contouring και δίνει μεγάλη έμφαση στο ρουζ και στο highlighter. Δεν χρησιμοποιει έντονο foundation και consiler, ενώ φροντίζει να τονίζει το βλέμμα της με αρκετή μάσκαρα, ακόμη και στις κάτω βλεφαρίδες.

6 ΟΛΑ ΣΤΟ ΚOΚΚΙΝΟ

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του γαλλικού μακιγιάζ ειναι το κόκκινο κραγιόν. Δεν γίνεται ωστόσο κόκκινο κραγιόν χωρίς κόκκινο νύχι (πάντα καθαρό και κοντοκομμένο).Σέξυ, γυναικείο, σικ και διαχρονικό!

7 ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Κανείς μας δεν είναι αψεγάδιαστος. Οι Παριζιάνες το έχουν αποδεχτεί αυτό και έχουν μάθει να αγαπούν τις ατέλειες τους, χωρίς να προσπαθούν να τις καλύψουν.Ήρθε η σειρά σου λοιπόν, να συμφιλιωθείς με εκείνο το στραβό δοντάκι σου ή την γαμψή μυτούλα.