Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να βάψεις τα μαλλιά στο σπίτι

Θα σου λύσουν τα χέρια!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να βάψεις τα μαλλιά στο σπίτι

Τώρα που μένεις συνέχεια στο σπίτι, είναι η τέλεια ευκαιρία για να πειραματιστείς και να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου μιας και τα κομμωτήρια έχουν κλείσει. Για να το κάνεις αυτό ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω μυστικά που σου έχουμε.

Τώρα που το κομμωτήριό σου είναι κλειστό λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, μπορεί να αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις σε ένα καλό επίπεδο τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Σίγουρα ένα από τα βασικά προβλήματα που μπορεί να έχεις, είναι η ρίζα που έχει βγει και κάνει "μπαμ"!

Αν το χρώμα των μαλλιών σου έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει, και θέλεις να δώσεις έναν νέο αέρα στα μαλλιά σου, πρέπει να έχεις κατά νου ότι το να βάψεις τη ρίζα σου δεν είναι κάτι ντροπιαστικό, ίσα ίσα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να επαινεθείς.

Αν πάλι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τα μαλλιά σου είναι ότι έχουν φριζάρει, τότε σου έχουμε τον τρόπο για να το αντιμετωπίσεις.

Πάμε να δούμε τα μυστικά που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις:

Πριν βάλεις πάνω την μπογιά, πρέπει να ξέρεις αν ταιριάζει με το χρώμα που έχει ήδη στα μαλλιά σου. Πολλές προσπάθειες που γίνονται στο σπίτι μπορεί να βγουν αποτυχημένες, γιατί η βαφή έχει διαφορετικό χρώμα από αυτό που δείχνει η συσκευασία. Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις καλά το αποτέλεσμα που θα σου δώσει η κάθε βαφή.

Βαφή μαλλιών στο σπίτι

Στη συνέχεια πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε υγρή ή βαφή σε σπρέι. Για να τα βάψεις με υγρή βαφή, ξεκίνα να την απλώνεις με το πινέλο ανάμεσα στη ρίζα και βάλε χρόνο για να δεις σε πόση ώρα πρέπει να τα ξεπλύνεις.

Αν προτιμήσεις βαφή σε σπρέι, τότε κούνησε του μπουκάλι για να ανακατευτεί το προϊόν πριν το χρησιμοποιήσεις. Φρόντισε να το κρατήσεις λίγο πιο μακριά από το κεφάλι σου και κούνα τα μαλλιά σου συνέχεια μπρος πίσω για να πιάσει όλες τις τρίχες.

Όσο για τα υλικά που θα χρειαστείς, οι περισσότερες βαφές συνδυάζονται με το δικό τους πινέλο ή το δικό τους οξυζενέ, ανάλογα τι επιλέγεις να βάλεις στα μαλλιά σου.