Tea Tree Oil: Είναι τελικά το "θαυματουργό" προϊόν που θα σε σώσει από την ακμή;

Κάνει θαύματα ή όχι;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Tea Tree Oil: Είναι τελικά το

Είναι τελικά το tea tree oil το "θαυματουργό" προϊόν που θα σε σώσει από την ακμή; Το συγκεκριμένο έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τις κηλίδες, αλλά σε έναν κόσμο όπου τα πάντα έχουν μέσα "πειραγμένα" συστατικά και όλα έχουν εξελιχθεί, εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ακμής;

To tea tree oil έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύει τις πληγές και να βοηθά ακόμα και με τις μικρές ασθένειες για αιώνες. Σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς κάποια στιγμή αυτό το μαγικό έλαιο για να θεραπεύσετε το δέρμα σας σε κάποιο σημείο, είτε πρόκειται για τοπική χρήση με ένα βαμβάκι είτε για μια κρέμα με αυτό το φυσικό έλαιο.

Τι είναι το tea tree oil και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Απλά μιλώντας, το tea tree oil είναι ένα αιθέριο έλαιο που εξάγεται από ένα μικρό δέντρο που προέρχεται από την Αυστραλία. Έχει ισχυρή καμφορά μυρωδιά και μπορεί να είναι ανοιχτό κίτρινο ή τελείως διάφανο.

Μπορεί να βοηθήσει με την ακμή;

Σύμφωνα με την Kirsty Eaton, National Trainer στο Skin Regimen, το έλαιο εξακολουθεί να είναι ένα αποτελεσματικό όπλο στην καταπολέμηση της ακμής. «Περιέχει ενώσεις με αποτελεσματική αντιβακτηριακή δράση, μειώνει έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ατελειών με τη θανάτωση των βακτηρίων που τα προκαλούν».

Πράγματι, μελέτες έχουν αποδείξει ότι το έλαιο έχει φυσικά αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τόσο τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή στο δέρμα σας όσο και να ηρεμήσει κάθε ερεθισμό που έχει ήδη γίνει.

Tea Tree Oil ακμή δέρμα

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα για τη χρήση του;

Eπειδή το tea tree oil είναι ένα φυσικό προϊόν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα και να κάνετε υπερκατανάλωση. «Η χρήση υπερβολικού λαδιού μπορεί να είναι καταστροφική και δεν πρέπει να απορροφηθεί καθώς είναι δηλητηριώδες», προειδοποιεί η Eaton. «Εντούτοις,είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα προϊόντα που περιέχουν έλαιο τσαγιού έχουν διαμορφωθεί προσεκτικά για να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σύμφωνα με τις οδηγίες».

Είναι το tea tree oil η καλύτερη επιλογή για την ακμή και τις σπυράκια;

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο είναι εξίσου αποτελεσματικό με το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου στη μείωση της σοβαρότητας της ακμής - παρόλο που χρειάζεται περισσότερο για να δείτε τα ίδια αποτελέσματα. Όπως εξηγεί η Eaton, το όφελος από τη χρήση του είναι ότι είναι ότι είναι πολύ πιο απαλό και λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα.

Επιπλέον, το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με συστατικά που καθαρίζουν το δέρμα, όπως τα ήπια AHA και τα BHA για να παρέχουν μια ολιστική θεραπεία για το δέρμα. «Συνδυάζοντας το με ένα άλφα υδροξυ οξύ, μπορείτε να κρατήσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μακριά», λέει η Eaton.

Ακόμα καλύτερα, μπορεί να προσφέρει οφέλη μπόνους που το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου δεν μπορεί. «Το τσάι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ενώ το βενζοΰλιο δεν είναι» εξηγεί η Nataliya Robinson.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πετρέλαιο τσαγιού για την ακμή

Όταν χρησιμοποιείτε το tea tree oil για τη θεραπεία της ακμής, έχετε επιλογές. Είτε το εφαρμόζετε στην αρχική του κατάσταση, είτε αναζητήστε ένα προϊόν που το περιέχει.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι καθαρό έλαιο τσαγιού, η Ρόμπινσον συμβουλεύει την εφαρμογή με βαμβάκι απευθείας στο ξηρό δέρμα, αραιώνοντας με νερό ή αλόη βέρα εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε να αναμείξετε μερικές σταγόνες καθαρού τσαγιού στην κανονική ενυδατική κρέμα ή τον ορό σας.

Μιας και τώρα είμαστε σε καραντίνα, δείτε και τα μυστικά για να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι.