Θέλεις πιο απαλό και όμορφο δέρμα στο λεπτό; Δες πως η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει

Κάνει θαύματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θέλεις πιο απαλό και όμορφο δέρμα στο λεπτό; Δες πως η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει

Θέλεις πιο απαλό και όμορφο δέρμα στο λεπτό; Δες πως η μαγειρική σόδα θα σε βοηθήσει. Θα κάνεις μια θεραπεία που θα το δείχνει πιο λαμπερό στο λεπτό, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και μέσα σε μόνο λίγα λεπτά.

Εάν λατρεύετε το λάδι καρύδας, εάν χρησιμοποιείτε λεμόνι στην απολύμανση και φυσικά εάν από την καθημερινότητά σας δεν απουσιάζουν τα DIY scrubs, τότε αναμφίβολα η λίστα με τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας θα γίνει και δική σας αγαπημένη!

Χρήσεις για το σώμα

Φυσική λεύκανση

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σόδα φαγητού ως φυσική οδοντόκρεμα. Αν και οι ιδιότητές της είναι εκπληκτικές, υπάρχει κάποια ανησυχία για την καθημερινή της χρήση. Για να αποφύγετε, λοιπόν, μια επίσκεψη στον οδοντίατρο από λάθος χρήση, δοκιμάστε να την εντάξετε στη ρουτίνα σας, μια φορά στις δυο εβδομάδες. Μάλιστα, οι αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητές της θα σας προστατεύσουν από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στην περιοχή.

How to: Απλώς ρίξτε μικρή ποσότητα πάνω στην οδοντόκρεμά σας και η λάμψη θα επανέλθει στα δόντια σας!

μαγειρική σόδα απαλό δέρμα

Απολέπιση

Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το τραχύ δέρμα, καθώς και από τα νεκρά κύτταρα, ακούει στο όνομα DIY scrub. Plus, θα καθαρίσει τους πόρους της επιδερμίδας σας και θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια που συσσωρεύονται στο σώμα σας.

How to: Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδα με 1 κουταλιά της σούπας νερό και στη συνέχεια με το παρασκεύασμα τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις την περιοχή που επιθυμείτε. Έτσι θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα με τον πιο φυσικό τρόπο!

Να θυμίσουμε, πως η μαγειρική σόδα βοηθάει και στο να εξαφανιστεί ο ιδρώτας και άλλες βρομιές από τα μαξιλάρια. Δείτε εδώ πως γίνεται.

Δες και αν έχεις λιπαρό δέρμα πως να κάνεις μάσκα στο πρόσωπο με μαγειρική σόδα

Αν ωστόσο, θέλετε να την δοκιμάσετε εσείς που έχετε πολύ λιπαρό δέρμα με αποτέλεσμα όταν βάφεστε να χαλάει μετά από κάποιες ώρες και θέλετε να δείτε αποτέλεσμα με μια οικονομική λύση παρακάτω θα δείτε τι μπορεί να κάνει η μαγειρική σόδα στο πρόσωπο σας, αλλά και πως

Μαγειρική σόδα για την λιπαρότητα

Σε δέρματα που είναι ευαίσθητα η μαγειρική σόδα ενδεχομένως να μην κάνει καλό. Σπάνια κάποια άτομα είναι αλλεργικά σε κρέμες που περιέχουν σόδα γι’ αυτό καλό θα ήταν για την αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου να απλώσεις μια μικρή ποσότητα κρέμας σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος σου. Επίσης, η μαγειρική σόδα οξυγονώνει το δέρμα, προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και καταπολεμά τη λιπαρότητα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 ml νερό και 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα. Με την κρεμούλα αυτή και με κυκλικές κινήσεις θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Αφήνεις να περάσουν 25 λεπτά και ξεπλένεις μετά με νερό