Σταμάτησε τον χρόνο με lifting προσώπου!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σταμάτησε τον χρόνο με lifting προσώπου!

Η διαδικασία της γήρανσης και ο τρόπος για να αναστραφεί, απασχολεί την Πλαστική Χειρουργική από τις αρχές του αιώνα. Σε αυτό ήρθε να δώσει την απάντηση το face lifting ή ρυτιδεκτομή, που ακόμη και σήμερα είναι η μόνη λύση η οποία επανατοποθετεί τους ιστούς του προσώπου στην αρχική τους θέση ανορθώνοντας το περίγραμμα και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ρυτίδες και χαλάρωση.

Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Γιολάντα Πεπέ μάς αναλύει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Λίγα λόγια για την τεχνική

Είναι μια χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης. Ειδικότερα, αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό, ενώ ακόμη μειώνει τις βαθιές ρυτίδες στις περιοχές πάνω και κάτω από τη γωνία του στόματος και στις περιοχές της παρειάς (μάγουλα), στις οποίες οι ιστοί έχουν υποστεί πτώση/μετατόπιση. Το κάθε πρόσωπο,στη φάση και στην ηλικία που βρίσκεται, αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή κλινική και αισθητική οντότητα. Το σημαντικό με τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι να μην αλλοιωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου και η όψη να δείχνει όμορφη, νεανική και όσο το δυνατόν πιο φυσική!

Σε ποιους απευθύνεται;

Γιολάντα Πεπέ lifting

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Giolanta Pepe

Η επέμβαση αυτή αφορά συνήθως ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει την 4η δεκαετία της ζωής τους, αλλά και νεότερα καμιά φορά άτομα που επιθυμούν μια πραγματική και ουσιαστική αναζωογόνηση του προσώπου τους. Ένα σύγχρονο lifting στηρίζεται στον σεβασμό των χαρακτηριστικών του προσώπου και την αρμονία στην αναδόμησή του. Μάλιστα, η τεχνική του lifting εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Έτσι, λόγω της επιτακτικής ανάγκης για γρήγορη επιστροφή του ασθενούς στα κοινά, τα τελευταία έτη εφαρμόζονται τεχνικές που επιτρέπουν τη σχετικά γρήγορη επανένταξη του ασθενούς στον εργασιακό και κοινωνικό του περίγυρο (SLift,MACS Lift, BAAPS Lift).

Η διαδικασία

Η όλη επέμβαση γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία. Η εκτομή της περίσσειας δέρματος πραγματοποιείται χωρίς να ασκηθεί μεγάλη τάση (τράβηγμα) στο επίπεδο του δέρματος, έτσι ώστε τα αποτελέσματα του lifting να επιτυγχάνονται με την αναδιάταξη των εσωτερικών ιστών και όχι με το τράβηγμα του δέρματος. Ο ασθενής νοσηλεύεται για ένα βράδυ και επιστρέφει στο σπίτι του την επόμενη ημέρα. Οι ουλές από το lifting κρύβονται στα μαλλιά ή στις φυσικές πτυχές του προσώπου και με την πάροδο του χρόνου χάνονται. Σημείωσε ότι η ρυτιδεκτομή είναι μια αισθητική επέμβαση μεγάλης ακριβείας, απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία από τον πλαστικό χειρουργό και σήμερα πλέον μπορεί να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο σε κάθε του πρόβλημα.

Το αποτελέσματα της επέμβασης είναι εκπληκτικά και μακροχρόνια.