Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Lifting με νήματα ενάντια στη χαλάρωση!

Θα δείχνεις νεότερη και λαμπερή

Lifting με νήματα ενάντια στη χαλάρωση!
BEAUTY NEWS 27.01.2021 10:16
Από Youweekly Team

Το σφιγηλό πρόσωπο και σώμα είναι το ζητούμενο για τις περισσότερες από εμάς, ειδικά όταν με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει σιγά-σιγά την ελαστικότητα του. Σε αυτό έρχεται να δώσει τη λύση το μη-επεμβατικό lifting με νήματα. Η Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν την πρωτοποριακή τεχνική.

Λίγα λόγια για τη μέθοδο

Είναι μια καινοτόμος και ασφαλής τεχνική που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου χωρίς νυστέρι. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα από πολυπροπυλένιο εφοδιασμένα με ειδικά άγκιστρα και σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και σώματος με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία, πότε βλέπουμε τα αποτελέσματα της και πόσο διαρκούν;

Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία (με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ή στελεχιαία αναισθησία με ενέσιμη ξυλοκαϊνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όμως σε αυτό το διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως δεκαέξι μήνες.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρμογή στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυδο καθώς και εφαρμογή για ανύψωση φρυδιού (αυτές οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα που δεν επιθυμούν θεραπεία με botolinum toxin). Επίσης, άλλα σημεία εφαρμογής είναι τα βλέφαρα, στο “πόδι της χήνας” και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου και στον λαιμό όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και σημαντική σύσφιξη. Στο σώμα γίνεται εφαρμογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση και σε βραχίονες στα χέρια, σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματά της;

Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν κοκκιώματα και άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη-απορροφήσιμων νημάτων.

Υπάρχουν περενέργειες ή επιπλοκές μετά την εφαρμογή της μεθόδου;

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε ψύξη με πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή και τις επόμενες ημέρες εφαρμόζουμε κρέμα με άρνικα.

Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν και με άλλες κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου για να έχουμε ακόμη πιο βελτιωμένα αποτελέσματα;

Η εφαρμογή νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (botolinum toxin, υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρυτίδων ή αυτόλογη μεσοθεραπεία-PRP) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά. Δηλαδή τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου περιοχή όπου οι άλλες ενέσιμες θεραπείες έχουν ηπιότερα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού. Επιπλέον, όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το “πόδι της χήνας”, κλασικές περιοχές εφαρμογής botolinum toxin, τα αποτελέσματα ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Info:

Γιολάντα Πεπέ

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός, giolantapepe.gr, [email protected], Facebook: Giolanta Pepe

Share