Κοιλιοπλαστική για επίπεδη κοιλιά!

Η δρ Γιολάντα Πεπέ σού εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη συγκεκριµένη τεχνική.

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κοιλιοπλαστική για επίπεδη κοιλιά!

Το όνειρο κάθε γυναίκας για µια σφριγηλή κοιλιά χωρίς χαλάρωση µπορεί να κάνει πραγµατικότητα η µέθοδος της κοιλιοπλαστικής, που θα αποκαταστήσει την έλλειψη ελαστικότητας σµιλεύοντας την περιοχή των κοιλιακών.

Tι είναι & σε ποιους απευθύνεται

Η κοιλιοπλαστική είναι µια επέµβαση της πλαστικής χειρουργικής, που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν ένα αισθητικό πρόβληµα στην περιοχή της κοιλιάς. Οι εγκυµοσύνες, η καθιστική ζωή αλλά και η ηλικία προκαλούν απώλεια της ελαστικότητας του δέρµατος. Η µόνη λύση στο συγκεκριµένο πρόβληµα είναι η κοιλιοπλαστική, η οποία πολλές φορές συνδυάζεται µε λιποαναρρόφηση.

Η µέθοδος

Η τεχνική που επιλέγεται εξαρτάται από το αν πρόκειται για µια µικρή, στρογγυλή κοιλιά, που οφείλεται σε τοπικό, περιττό λίπος ή αν πρόκειται για ένα κοιλιακό τοίχωµα, το οποίο έχει διαταθεί υπερβολικά και έχει χαλαρώσει. Σε περίπτωση περιττού λίπους, πραγµατοποιείται αφαίρεσή του από την περιοχή της κοιλιάς και στη συνέχεια προχωρά στη σύσφιγξη του κοιλιακού µυός και της ζώνης του δέρµατος που βρίσκεται κάτω από τον αφαλό. Ο αφαλός διατηρείται στο φυσιολογικό του ύψος και η οριζόντια ουλή στην περιοχή ακριβώς από κάτω απορροφάται µε την πάροδο του χρόνου. Μετά την επέµβαση ο ασθενής πρέπει να φοράει ένα ειδικό λαστέξ και µια ειδική ζώνη για την κοιλιά, ενώ χρειάζονται απαραίτητα δύο εβδοµάδες ανάπαυσης µέχρι να επιστρέψει στην καθηµερινότητά του.

Τα πλεονεκτήµατά της

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική θεωρείται µια από τις πιο βαριάς µορφής επεµβάσεις, ωστόσο το όφελος είναι πάντα εµφανές και άµεσο. Στόχος της είναι να διορθώσει σηµείο προς σηµείο τις παραµορφώσεις και να αποκαταστήσει την αρµονία της κοιλιακής περιοχής, επαναφέροντας τις αρµονικές γραµµές της. Πρόκειται για µια διαδικασία που δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσµα, αφού η κοιλιά γίνεται σχεδόν επίπεδη. Τα αποτελέσµατά της είναι µόνιµα, αλλά µια σηµαντική αύξηση βάρους θα τα επηρεάσει. Οι ασθενείς που υποβάλλονται στο συγκεκριµένο χειρουργείο απολαµβάνουν µετεγχειρητικά ένα µόνιµο και αισθητικά ελκυστικό σχήµα του κοιλιακού τοιχώµατος, πράγµα που µπορεί να αποτελέσει ισχυρό ερέθισµα για την περαιτέρω απώλεια σωµατικού βάρους. Σηµειωτέον ότι η επιλογή του έµπειρου πλαστικού χειρουργού είναι βασική για το εξαιρετικό αποτέλεσµα της επέµβασης, µειώνοντας στο ελάχιστο τους κινδύνους.