Αντίο φριζάρισμα σε 3 βήματα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αντίο φριζάρισμα σε 3 βήματα!

Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσαν καθόλου τα σπαστά μου μαλλιά. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που το υπερβολικό φριζάρισμα, ειδικά μετά από πολύ υγρασία, έκαναν τα μαλλιά μου να δείχνουν τόσο απείθαρχα που δεν ήξερα τι να κάνω για να τα τιθασεύσω! Έτσι, τις πιο πολλές φορές και για πολλά χρόνια είτε τα ίσιωνα είτε δημιουργούσα διάφορα updos προκειμένου να καμουφλάρω το πρόβλημα.

μαλλιά φιζάρισμα

Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν όταν έγινα beauty editor και έμαθα να αναζητώ την πραγματική αιτία πίσω από το καθετί και με αυτόν τον τρόπο να βρίσκω ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας για μένα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… είτε έχει κανείς ίσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά, ένας από τους βασικούς λόγους που τα μαλλιά φριζάρουν είναι η ξηρότητα της τρίχας.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλλιά χάνουν μέρος της εσωτερικής τους υγρασίας, καθώς και των φυσικών ελαίων τους με αποτέλεσμα να είναι λιγότερα λεία και απαλά και να φριζάρουν. Ακόμη όλοι ξέρουμε ότι ο εχθρός των ξηρών μαλλιών δεν είναι άλλος από την υγρασία-έστω και την παραμικρή- που τα κάνει να δείχνουν εντελώς απείθαρχα και να φριζάρουν.

Έτσι, η εντατική θρέψη είναι το κλειδί κατά της ξηρότητας και του φριζαρίσματος, για μαλλιά απαλά που δείχνουν πάντα φρεσκοχτενισμένα. Τη λύση τη βρήκα μέσα από την ολοκληρωμένη σειρά εντατικής θρέψης Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter από την Garnier!

botanic therapy avocando

Και αυτό γιατί η πολύτιμη σύνθεσή της περιέχει δυο ευεργετικά συστατικά που λειτουργούν ως φυσικό συμπλήρωμα για την τρίχα:

  • Το έλαιο αβοκάντο, που προσφέρει απίστευτη απαλότητα στα μαλλιά μου και
  • Το βούτυρο καριτέ, το οποίο θρέφει σε βάθος την τρίχα και αφήνει τα μαλλιά ανάλαφρα και ευκολοχτένισμα χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. Αυτό που επιλέγει η Garnier προέρχεται από συνεταιρισμούς στην Νότια Αφρική και είναι προϊόν δίκαιου εμπορίου με σκοπό να συμβάλλει και να προστατέψει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Χάρη σε αυτά τα δυο πολύτιμα συστατικά τα μαλλιά μου θρέφονται εντατικά και επανακτούν τη χαμένηλάμψη, ελαστικότητα και απαλότητά τους μέσα από μια υγιή και λαμπερή όψη.

Μάλιστα για να διατηρώ τα φυσικά σπαστά μαλλιά μου πάντα καλοφροντισμένα και χωρίς ίχνος φριζαρίσματος ακολουθώ μερικές έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές που σου προτείνω και εσένα…

garnier avocando

3 +1 κινήσεις-κλειδί ενάντια στο φριζάρισμα!

1.Αποφεύγω το καθημερινό λούσιμο που εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και φροντίζω να χρησιμοποιώ σαμπουάν που προσφέρουν εντατική θρέψη, όπως το Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter, 2-3 φορές την εβδομάδα ξεβγάζοντας με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγω το ζεστό νερό γιατί είναι σύμμαχος του φριζαρίσματος.

garnier σαμπουάν avocado

2.Μετά το λούσιμο δεν ξεχνώ να εφαρμόζω κατά μήκος των μαλλιών μου- εστιάζοντας στις άκρες-μια μικρή ποσότητα από το conditioner της ίδια σειράς. Έτσι, βοηθώ την τρίχα να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία και να πάρει την απαραίτητη θρέψη που χρειάζεται ώστε να μην φριζάρει.

garnier conditioner avocado

3.Μια με δυο φορές την εβδομάδα, εντάσω στη ρουτίνα μου τη μάσκα μαλλιών Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter. Απλώνω μια πλούσια δόση κατά μήκος των μαλλιών μου , την αφήνω για 3-5 λεπτά και μετά ξεβγάζω με χλιαρό νερό. Για ακόμη πιο εντατική δράση την απλώνω το βράδυ εφαρμόζοντας γύρω από τα μαλλιά μου μια διάφανη μεμβράνη και αφού την αφήσω όλο το βράδυ ξεβγάζω καλά με χλιαρό νερό το πρωί και στη συνέχεια τα λούζω.

garnier μάσκα avocado

4.Αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά χρησιμοποιώντας μια βαμβακερή πετσέτα ταμποναριστά και αποφεύγω το τρίψιμο. Μάλιστα έχω περιορίσει σημαντικά τη χρήση σεσουάρ ή κάποιου άλλου θερμαντικού εργαλείου styling, που αφυδατώνουν την τρίχα και εντείνουν το φριζάρισμα. Όσο για το χτένισμα... προτιμώ χτένες και βούρτσες από φυσική τρίχα και φροντίζω να χτενίζω τα μαλλιά μου πάντα βρεγμένα και ποτέ στεγνά για να αποφύγω τόσο το φριζάρισμα όσο και την ψαλίδα.

Με τη σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου και με σύμμαχο τη σειρά εντατικής θρέψης Botanic Therapy Avocado Oil & Shea Butter έχω αφήσει πια στο παρελθόν τα φριζαρισμένα μαλλιά και την ξηρότητα.

Εσύ, το σκέφτεσαι ακόμη;