Male grooming tips από τον hair expert Γιώργο Καρδάτο!

Male grooming tips από τον hair expert Γιώργο Καρδάτο!

Το να είσαι περιποιηµένος από τον κορυφή µέχρι τα νύχια δεν αποτελεί πλέον µόνο γυναικείο προνόµιο. Έτσι, πλέον ο σύγχρονος άνδρας έχει ανάγκη τη δική του φροντίδα, χωρίς φυσικά να καταφύγει σε υπερβολές. Ο hair expert και makeup artist Γιώργος Καρδάτος σου δίνει µερικές έξυπνες και χρήσιµες συµβουλές για να είσαι πάντα στην τρίχα!

7 TIPS & TRICKS

  1. Εάν έχεις κοντά µαλλιά ιδανικό για τέλειο φορµάρισµα είναι το τζελ που θα σου χαρίσει τέλειο κράτηµα και µε διάρκεια. Προσοχή όµως στις υπερβολές… γιατί τα καρφάκια ανήκουν πια στο παρελθόν.
  2. Για ανάλαφρα, απαλά και ευκολοχτένιστα µαλλιά µπορείς να χρησιµοποιήσεις λίγο κερί µαλλιών ή µια κρέµα διαµόρφωσης που θα δώσει το επιθυµητό αποτέλεσµα.
  3. Στην περίπτωση που χρησιµοποιείς σπρέι µαλλιών δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα που εφαρµόζεις γιατί οποιαδήποτε υπερβολή µπορεί να κάνει τα µαλλιά σου να δείχνουν λιπαρά.
  4. Για να καµουφλάρεις µια σχετικά µικρή απώλεια µαλλιών προτίµησε ένα κοντό κούρεµα, που θα σε δείχνει πιο στιλάτο, ενώ εάν αντιµετωπίζεις µεγαλύτερη απώλεια συµβουλέψου τον κοµµωτή σου, που σου προτείνει αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.
  5. Τα γένια, οι γενειάδες αλλά και το µουστάκι γίνονται όλο και πιο δηµοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει ότι δεν απαιτούν την κατάλληλη φροντίδα. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να τα τριµάρεις συχνά για να δείχνουν αρµονικά και να εφαρµόζεις ειδικά προϊόντα, όπως λάδια ή balm που τιθασεύουν, ενυδατώνουν και ενδυναµώνουν την τρίχα χωρίς να αφήνουν ίχνος λιπαρότητας.
  6. Αν χρησιµοποιείς ξυραφάκι για το ξύρισµα φρόντισε πριν ξεκινήσεις να πλύνεις το πρόσωπό σου µε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια άπλωσε τον αφρό ξυρίσµατος και άφησέ τον να απορροφηθεί για λίγο από το δέρµα σου πριν ξεκινήσεις.
  7. Μόλις ολοκληρώσεις ξέβγαλε µε κρύο νερό, που θα τονώσει το πρόσωπό σου, ταµπονάρισε απαλά µε µια βαµβακερή πετσέτα και µετά άπλωσε ένα after shave προϊόν σε µορφή λοσιόν ή balm χωρίς οινόπνευµα για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.
  8. Εάν είσαι από εκείνους που δεν αποχωρίζονται την ξυριστική τους µηχανή για να αποφύγεις τυχόν ερεθισµούς φρόντισε πριν από το ξύρισµα να εφαρµόσεις µια pre-shave lotion, που θα µαλακώσει τις τρίχες και θα διευκολύνει τη µηχανή να γλιστρήσει απαλά στο πρόσωπό σου.