Αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου & σώματος με βλαστοκύτταρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου & σώματος με βλαστοκύτταρα!

Τα βλαστοκύτταρα αποτελούν ένα θεραπευτικό εργαλείο στην ιατρική, ενώ πλέον η χρήση τους έχει αξιοποιηθεί και στην κοσμητολογία με εξαιρετικά αποτελέσματα ενάντια στην φθορά του χρόνου. Η Δρ Γιολάντα Πεπέ σού εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις πρωτοποριακές μεθόδους ανανέωσης και αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρα, που υπόσχονται να σου χαρίσουν νεανικό πρόσωπο και σφριγηλό κορμί για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις!

Μάθε για τα βλαστοκύτταρα...

Είναι ένα νέο θεραπευτικό εργαλείο στην ιατρική διαφορετικό από εκείνα που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η φύση διαθέτει τις δικές της δυνάμεις για να αποθεραπεύεται, αλλά όσο οι οργανισμοί γίνονται πολυπλοκότεροι τόσο η δυνατότητα αυτή εξασθενεί. Έτσι, παραμένουν στο σώμα μας μετά τη γέννηση και αποθηκεύονται στα όργανά μας, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της διάπλασής τους και στη διατήρηση της λειτουργίας τους μετέπειτα. Τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται ως ένα είδος ανανέωσης με τη μορφή αντιγηραντικής θεραπείας για πρόσωπο και σώμα μέσω των κυττάρων από το περιφερικό αίμα του ίδιου του ασθενή, όπως αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια και βλαστοκύτταρα.

Πώς λειτουργεί

Γιολάντα Πέπε

Η τεχνική αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά στην αποκατάσταση της φθοράς του δέρματος που έχει προκύψει με την πάροδο των χρόνων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιγηραντική θεραπεία προσώπου για την επιδιόρθωση του όγκου των ζυγωματικών και των χειλιών, καθώς και του σώματος για την αυξητική μαστού και
την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Οι διαδικασίες αυτές είναι απολύτως ασφαλείς, εφόσον τα κύτταρα προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Μάλιστα, η καινούρια τεχνική εμπλουτισμού με αυξητικούς παράγοντες (Growth Factors) πολλαπλασίασε την αποτελεσματικότητα της τεχνικής και τη διάρκεια του αποτελέσματος. Στην ουσία, η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων αυτών για επούλωση. Η έγχυση των εν λόγω κυττάρων γίνεται στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό.

Η διαδικασία

Η νέα μέθοδος μεταφοράς αυξητικών παραγόντων από το αίμα του ασθενούς (αυτόλογων ) στο δέρμα του υπόσχεται αποτελέσματα πολύ βελτιωμένα σε σύγκριση με τις παλαιότερες μεθόδους καθώς απαλαίνει τις ρυτίδες. Η απομόνωσή τους είναι μια απλή, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία, η οποία ξεκινά με μια αιμοληψία. Στη συνέχεια, η επεξεργασία του αίματος γίνεται βάσει ειδικών εργαστηριακών πρωτοκόλλων, έτσι ώστε να απομονωθεί το πλάσμα του αίματος, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma – PRP).
Η εφαρμογή των αυξητικών παραγόντων ενισχύει την έκκληση ενδογενούς υαλουρονικού οξέος, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά του δέρματος. Ο συνδυασμός αυξητικών παραγόντων με βλαστοκύτταρα λίπους οδηγεί ταχύτερα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που προκύπτει από άλλες παρεμφερείς αντιγηραντικές θεραπείες.

Σημείωσε ότι το γηρασμένο δέρμα είναι αφυδατωμένο με λιγότερο κολλαγόνο, χαμηλή ελαστικότητα, μειωμένη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος και χαμηλή ικανότητα ενυδάτωσης. Μετά την έγχυση των κυττάρων, γίνεται έκρηξη κολλαγόνου από τα κύτταρα που έχουν ενεργοποιηθεί (ινοβλάστες) και η ενυδάτωση και ελαστικότητά του
βελτιώνεται. Η όλη διαδικασία κρατά15-30 λεπτά χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιμοποιείται η βοήθεια της κρυοαναλγησίας στην επίμαχη περιοχή.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι καθαρά αυτόλογη και βιολογική, στηριζόμενη στη φυσιολογική διαδικασία ενεργοποίησης από τα ίδια μας τα κύτταρα. Αποτελεί την εναλλακτική λύση σε άτομα που ψάχνουν για μη επεμβατικές θεραπείες χωρίς την χρήση ξένου υλικού έγχυσης και με μακροχρόνια αποτελέσματα.