Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ultherapy για face-lifting χωρίς νυστέρι!

Ultherapy για face-lifting  χωρίς νυστέρι!
BEAUTY NEWS 29.07.2021 16:10

Το µη χειρουργικό lifting προσώπου, µατιών, λαιµού και ντεκολτέ Ultherapy, που φέρει την έγκριση από το FDA των ΗΠΑ µαζί µε την αγάπη της ηθοποιού Courteney Cox και της TV Persona, Jacqeline Laurita, οι οποίες το πιστεύουν όσο τίποτα άλλο είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ, σου αναλύει τα πάντα γι’αυτήν την πρωτοποριακή µέθοδο.

Τι είναι:

Πρόκειται για µια καινοτόµο θεραπεία, που αξιοποιεί τη δύναµη του υπέρηχου προκειµένου να ενεργοποιήσει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στο βαθύτερο επίπεδο της επιδερµίδας προσφέροντας θεαµατικά αποτελέσµατα. Μάλιστα, το µυστικό της συγκεκριµένης µεθόδου είναι ότι λειτουργεί φυσικά αφού κινητοποιεί τον ίδιο τον οργανισµό για να δράσει προς όφελος της νεανικότητάς του.

Λίγα λόγια για την τεχνική

Με την πάροδο της ηλικίας η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης µειώνεται σταδιακά, ενώ σε µεγαλύτερες ηλικίες ο οργανισµός δεν συνθέτει πια νέο κολλαγόνο. Έτσι, το δέρµα γερνά, χάνει τη σφριγηλότητα του και γίνεται χαλαρό. Εδώ έρχεται η λύση της τεχνολογίας Ulthera µε την οποία επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρµατος σε όλο το πρόσωπο, καθώς και σε « δύσκολα» σηµεία όπως είναι ο λαιµός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Ειδικότερα, η θεραπεία Ultherapy είναι µια νέα, πρωτοποριακή και µοναδική µη-επεµβατική µέθοδος που χρησιµοποιεί υπέρηχους για lifting και τόνωση του χαλαρού δέρµατος χωρίς ερεθισµούς και µε µηδενικό χρόνο ανάρρωσης.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βασίζεται στη δράση της εστιασµένης διείσδυσης υπερηχητικών κυµάτων σε βάθος έως και 4,5 mm, δηλαδή, στο βάθος που φτάνει ένα κλασικό facelift. Tα υπερηχητικά κύµατα ενεργοποιούν το γηρασµένο κολλαγόνο και θέτουν σε κίνηση τις φυσικές διεργασίες νεοκολλαγονογένεσης εκ των έσω, αφήνοντας την εξωτερική επιφάνεια της επιδερµίδας ανέπαφη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ορατή σύσφιξη του δέρµατος, ενώ ο πλαστικός χειρουργός εστιάζει την ενέργεια µε ακρίβεια στα βαθύτερα στρώµατα του συνδετικού ιστού και των µυϊκών στοιβάδων δηλαδή στη στοιβάδα εκείνη που θα “τέντωνε” σ’ ένα κανονικό lifting. Στη συνέχεια, η ενέργεια εστιάζεται επιλεκτικά σε πιο επιφανειακό επίπεδο, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσµατα

Με το Ultherapy επιτυγχάνεται ανόρθωση του προσώπου, του λαιµού, του ντεκολτέ και επιµέρους των χειλιών και των µατιών. Η µέθοδος µπορεί να εφαρµοστεί ακόµη και για ανόρθωση των µπράτσων, της κοιλιάς, των γλουτών και των γονάτων. Τα αποτελέσµατα είναι ήδη κατά 20% ορατά αµέσως µετά την συνεδρία και συνεχίζουν να βελτιώνονται διαρκώς για τους επόµενους 2-3 µήνες, ενώ η πλήρης επανόρθωση επιτυγχάνεται µετά από 6 µήνες.

Διάρκεια & αποθεραπεία

Το Ultherapy είναι µονοθεραπεία, δηλαδή µία και µόνο θεραπεία αρκεί για το επιθυµητό αποτέλεσµα. Αµέσως µετά τη θεραπεία, µπορεί να παρουσιαστεί ελαφρά ερυθρότητα ή οίδηµα, που υποχωρεί άµεσα. Πολύ βασικό είναι πως αµέσως µετά την θεραπεία µπορείς να γυρίσεις κατευθείαν στις δραστηριότητές σου.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

Share