Οι τοπ συμβουλές του hair-expert, Γιώργου Καρδάτου - Φροντίδα μαλλιών το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι τοπ συμβουλές του hair-expert, Γιώργου Καρδάτου - Φροντίδα μαλλιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και άτονα. Παρόλα αυτά με μερικά εύκολα και γρήγορα tips μπορείς να τα διατηρήσεις υγιή και λαμπέρα και στις διακοπές σου!

Δες μερικές από τις συμβουλές που μοιράζεται μαζί μας ο hair-guru, Γιώργος Καρδάτος!

Γιώργος Καρδάτος

TIPS & TRICKS!

Γιώργος Καρδάτος μαλλιά

  • Διατήρησε το χρώμα των μαλλιών σου φυσικό. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγές, γι' αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου κι αυτό γιατί με την ηλιοθεραπεία τα μαλλιά σου θα ξεθωριάσουν και θα χάσουν την ζωντάνια τους. Έτσι, λοιπόν, η καλύτερη συμβουλή είναι να κινηθείς σε φυσικές αποχρώσεις - κοντά στο φυσικό σου χρώμα - ή ακόμη και να σκουρήνεις κατά έναν τόνο τα μαλλιά σου μέχρι να επιστρέψεις από τις διακοπές σου.
  • Προστάτεψέ τα κάτω από τον ήλιο. Επένδυσε σε ένα αντηλιακό λάδι ή σπρέι µαλλιών, που θα θωρακίσει την τρίχα από την UVA και UVB ακτινοβολία και µην ξεχνάς να το χρησιµοποιείς κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψεις τα µαλλιά σου από τον ήλιο διατηρώντας το χρώµα τους αναλλοίωτο.
  • Βάλε καπέλο. Εφοδιάσου µε ένα trendy καπέλο και µην αµελείς να το φοράς κάθε φορά που είσαι κάτω από τον ήλιο. Έτσι, θα προστατέψεις τα µαλλιά σου και θα τα διατηρήσεις ενυδατωµένα.
  • Σωστή περιποίηση µετά την ηλιοθεραπεία. Μετά την έκθεση στον ήλιο χρησιµοποίησε ένα ειδικό σαµπουάν που θα αποµακρύνει τυχόν κατάλοιπα από το αλάτι, το χλώριο ή και την άµµο και µια στοχευµένη µάσκα µαλλιών, η οποία θα φροντίσει τα µαλλιά σου σε βάθος χαρίζοντάς τους έξτρα θρέψη. Έτσι, θα κρατήσεις την τρίχα καλά ενυδατωµένη χωρίς να αφυδατωθεί.
  • Απόφυγε τα εργαλεία θερµότητας. Περιόρισε όσο µπορείς τη χρήση θερµαντικών εργαλείων styling, όπως πρέσα ή σεσουάρ και άφηνε τα µαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά ή ταµπονάρισέ τα ελαφρά µε τη βοήθεια µιας βαµβακερής πετσέτας. Εναλλακτικά, µπορείς να χρησιµοποιήσεις ελάχιστα προϊόντα styling όπως ένα λάδι ή ένα σπρέι αλατιού για να δηµιουργήσεις ανάλαφρα καλοκαιρινά χτενίσµατα.
  • Ενώ εσύ κοιµάσαι... Ένας έξυπνος για να δώσεις στα µαλλιά σου τη φροντίδα και την ενυδάτωση που τόσο έχουν ανάγκη είναι να εφαρµόσεις µια θρεπτική µάσκα µαλλιών εστιάζοντας στις άκρες τους λίγο πριν κοιµηθείς και να την αφήσεις µέχρι να ξυπνήσεις.
  • Εµπιστέψου τους ειδικούς. Λίγο πριν πακετάρεις για τις µικρές ή µεγάλες αποδράσεις του καλοκαιριού επισκέψου τον κοµµωτή σου, ο οποίος θα φρεσκάρει την κουπ σου αλλά και θα σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία µαλλιών για να κάνεις στο λουτήρα ή στο σπίτι. Πολλές εταιρίες επαγγελµατικών προϊόντων µαλλιών διαθέτουν αρκετές αγωγές µε υαλουρονικό οξύ που χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και ενισχύει την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου της τρίχας ή µε κερατίνη, η οποία προσφέρει αναδόµηση και ανανέωση στην τρίχα αφήνοντας τα µαλλιά σου λεία και απαλά.