Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βάλε τέλος στη χαλάρωση της κοιλιάς!

Βάλε τέλος στη χαλάρωση της κοιλιάς!
BEAUTY NEWS 30.08.2021 09:48

Οι εγκυµοσύνες, η καθιστική ζωή ή ακόµη και η πάροδος του χρόνου προκαλούν απώλεια της ελαστικότητας του δέρµατος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Η µόνη λύση στο συγκεκριµένο πρόβληµα είναι η κοιλιοπλαστική, η οποία πολλές φορές συνδυάζεται µε λιποαναρρόφηση. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί περισσότερα.

Η κοιλιοπλαστική είναι µια επέµβαση της πλαστικής χειρουργικής, που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν ένα αισθητικό πρόβληµα στην περιοχή της κοιλιάς.

Λίγα λόγια για την επέµβαση

Η τεχνική που επιλέγεται εξαρτάται από το αν πρόκειται για µια µικρή, στρόγγυλη κοιλιά που οφείλεται σε τοπικό περιττό λίπος ή αν πρόκειται για ένα κοιλιακό τοίχωµα που έχει διαταθεί υπερβολικά και έχει χαλαρώσει. Σε περίπτωση περιττού λίπους, πραγµατοποιείται αφαίρεσή του από την περιοχή της κοιλιάς και στη συνέχεια πραγµατοποιείται σύσφιξη του κοιλιακού µυός και της ζώνης του δέρµατος που βρίσκεται κάτω από τον αφαλό. Ο αφαλός διατηρείται στο φυσιολογικό του ύψος και η οριζόντια ουλή στην περιοχή ακριβώς από κάτω απορροφάται µε την πάροδο του χρόνου. Ο στόχος της κοιλιοπλαστικής είναι να διορθώσει σηµείο προς σηµείο τις παραµορφώσεις και να αποκαταστήσει την αρµονία της κοιλιακής περιοχής, επαναφέροντας τις αρµονικές της γραµµές. Πρόκειται για µία διαδικασία που δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσµα, αφού η κοιλιά γίνεται σχεδόν επίπεδη.

Τα άµεσα & ορατά αποτελέσµατα

Μπορεί η κοιλιοπλαστική να θεωρείται μια δύσκολη επέμβαση, ωστόσο το όφελος είναι πάντα εμφανές. Μετά την επέμβαση συστήνεται η χρήση ενός ειδικού λαστέξ και μιας ειδικής ζώνης για την κοιλιά, ενώ χρειάζονται απαραίτητα δύο εβδομάδες ανάπαυσης μέχρι να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου. Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα αλλά μια σημαντική αύξηση βάρους μπορεί να τα επηρεάσει. Όσοι υποβάλλονται στο συγκεκριμένο χειρουργείο απολαμβάνουν μετεγχειρητικά ένα μόνιμο και αισθητικά ελκυστικό σχήμα στην κοιλιά, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την περαιτέρω απώλεια βάρους.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

giolantapepe.gr, [email protected], Giolanta Pepe

Share