Lifting µε νήµατα για νεανική όψη χωρίς νυστέρι!

Lifting µε νήµατα για νεανική όψη χωρίς νυστέρι!

Μήπως σε προβληµατίζει η έλλειψη ελαστικότητας και σφριγηλότητας σε πρόσωπο και σώµα; Εάν ναι, τώρα µπορείς να κάνεις γι’αυτό δοκιµάζοντας το µη-επεµβατικό lifting µε νήµατα. Η Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν την καινοτόµο αυτή τεχνική.

Η πρωτοποριακή µέθοδος

Είναι µια καινοτόµος και ασφαλής τεχνική που µειώνει τηχαλάρωση του προσώπου αλλά του σώµατος χωρίς νυστέρι. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιµα νήµατα από πολυπροπυλένιο εφοδιασµένα µε ειδικά άγκιστρα καισχηµατίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγµα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του δέρµατος µε απόλυτα ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν µια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτοµα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόµα και σηµαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυµούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέµβαση.

Διάρκεια θεραπείας & αποτελέσµατα

Η θεραπεία γίνεται µε τοπική αναισθησία (µε εφαρµογή αναισθητικής κρέµας ή στελεχιαία αναισθησία µε ενέσιµη ξυλοκαϊνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Η βιοδιάσπαση των νηµάτων γίνεται εντός 6 µηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όµως σε αυτό το διάστηµα ο οργανισµός έχει δηµιουργήσει ένα πλέγµα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήµατα που τοποθετήθηκαν (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσµατα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως δεκαέξι µήνες.

Που µπορεί να εφαρµοστεί;

Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρµογή στις ρυτίδες στο µέτωπο και στο µεσόφρυδο καθώς και στα φρύδια για για ανύψωση (αυτές οι εφαρµογές είναι ιδιαίτερα χρήσιµες σε άτοµα που δεν επιθυµούν θεραπεία µε botolinum toxin). Επίσης, άλλα σηµεία εφαρµογής είναι τα βλέφαρα, στο “πόδι της χήνας” και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από τα µάτια. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσµατα στις παρειές (µάγουλα), στη γραµµή της γνάθου και στον λαιµό όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και σηµαντική σύσφιξη. Στο σώµα γίνεται εφαρµογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση και σε βραχίονες στα χέρια, σε µηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Υπάρχουν περενέργειες;

Αµέσως µετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισµός στα σηµεία εισόδου των νηµάτων. Κατά την εφαρµογή επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή µε ιδιαίτερα αυξηµένη αγγείωση µπορεί να γίνουν κάποιες εκχυµώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ηµέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρµόζουµε ψύξη µε πάγο αµέσως µετά την εφαρµογή και τις επόµενες ηµέρες εφαρµόζουµε κρέµα µε άρνικα.

Συνδυάζονται και µε άλλες θεραπείες;

Η εφαρμογή νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (botolinum toxin, υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρυτίδων ή αυτόλογη μεσοθεραπείαPRP) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το “πόδι της χήνας”, κλασικές περιοχές εφαρμογής botolinum toxin, τα αποτελέσματα ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Ιnfo

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Giolanta Pepe